Bolu’nun incisi Gölcük, çağ tatilinde demet odağı oldu

Bolu’nun incisi Gölcük, periyot tatilinde ilgi odağı oldu

BOLU – Bolu’nun tabiat harikası Bataklık Milli Parkı, çağ tatilini görmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Ziyaretçiler, çocuklarıyla gelişigüzel keyifli fasıla geçirdi.

Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta kâin ve ‘Bolu’nun incisi’ olarak bildik Gölcük Milli Parkı, güneşli günde ziyaretçilerini ağırladı. Yemyeşil ormanların beyninde mevcut Bataklık, yarıyıl tatilini değerlendirmek talip vatandaşların sargı odağı oldu. Doğada dörtköşe espas geçiren misafirler, çocuklarıyla göl çevresinde tutum yaptı, artağan verimli andaç fotoğrafı çekti.

“Temiz havayı ciğerlerimizde fazlasıyla hissettik”

Tekirdağ’dan meslektaşlarıyla alay malay Bataklık’e mevrut sarıklı Mehmet Zeren, “Bu mevsimde kar beklentimiz boşa çıkmış oldu ama gine dahi haddinden fazla evire çevire bire bir doğaya eş. Bozulmamış havayı ciğerlerimizde olağandan hissettik. Kar bekliyorduk amma kar yağmadığını öğrendik. Beklediğimiz kar manzaraları namına yeşillik, göl ve doğa manzarasıyla karşılaştık. Yine da bu bizim için iyicene” dedi.

“Çok beğeniyorum”

Bolu’ya tatil amaçlı gelen ablasıyla alay malay Azmak Milli Park’ında ahit geçiren Süpürge Otu Çevirmen, “Burayı çokça beğeniyorum. Gökçe Yazın de gelmiştim. Mevrut bütün misafirlerimi öncelikle Gölcük’e getiriyorum. Yazın rastgele kayran yeşil oluyor amma kışın bile havası çok iyicene, çok seviyorum. Zaman gelgel çokça güzeldi. Ablamı getirdim. Onunla birlikte burada sevinçli vakit geçiriyoruz” diyerek konuştu.

“İlk kere geldik, gayet adamakıllı”

Çağ tatilini Gölcük Milli Park’ında değerlendiren Selçuk Kültekin ise “İlk el geldik, gayet iyicene. Kırıcı demet üstelik var. Umduğumuzdan bile güzelce bundan sonra. Buraya Sivas’tan geldik, orada dahi kar yağmamıştı. Burada birlikte kar göremedik. İnşallah kar yağar” şeklinde konuştu.

Share: