Sinop açıklarında yanan zayıf yük gemisindeki mürettebatın isimleri belli oldu

Sinop açıklarında Panama bayraklı kuru yük gemisinde sâdır yangında yaralanan mürettebat ve kaybolan kaptanın isimleri galiba oldu. Samsun Eğitim Bilimi ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 4 mürettebatın dirimsel tehlikesinin bulunduğu, 2’sinin entübe edildiği öğrenildi.

Ateş, mazi akşam 20.30 sıralarında Sinop’un Bozburun mevkisinde tahminî 7 çökelge açıkta meydana geldi. Edinilen bilgiye bakarak, Panama bayraklı Bata Alfa isimli arık denge gemisinin mekanik bölgesinde coşkunluk daha çok. Coşkunluk sırasında gemide bulunan 17 mürettebatın vücutlarının mütenevvi yerlerinde yanıklar oluştu. Civardaki gemilere müzaheret çağrısı fail mürettebatın yardımına geçmiş önce benzeri balıkçı gemisiyle Kenar Düzenlilik ekipleri koştu.

Samsun Kenar Düzenlilik Karadeniz Bölge Komutanlığına tutkun helikopter, Sinop 72’nci Sahil Düzenlilik Bot Komutanlığı ve Sinop Liman Başkanlığı koordinesinde balıkçı gemileri ile birlikte yangına müdahale edildi. Gemide 17 mürettebat olduğu bilgisi makbuz ve olaya geçmiş müdahale fail ekipler aracılığıyla 16 gemi mürettebatı kurtarıldı. Yangında giysileri tutuşunca denize atlayan gemi kaptanının hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Yangının devam ettiği ve kaptanın taharri-kurtarma çalışması bitmeme ediyor.

17 mürettebatın ismi

Darı tabiiyetli genin kaptanının Abbelhafez Hasam, başka mürettebatın ise Elemam Khaled, Mohamed Hamed, Kotb Ahmet, Kassem Mohamed, Elrahman Mohamed, Sahıma Klodıan, Abdellatıp Eslam, Hrozdov Oleksandr, Elberrawı Ossama, Herraz Emad, Farahat Reoa, Daovo Ashraf, Elzayat Walıo, Baratashvılı Davıd, Hemıda Antar ve Elmesy Mohamed olduğu öğrenildi.

Yaralılardan 4’ünün Samsun Terbiye ve Araştırma Hastanesi ızdıraplı servisinde otama altına alındığı ve hayati tehlikelerinin bulunduğu, 2’sinin ise entübe edildiği bildirildi. Ayrıksı yaralıların ise Ankara GATA’da ve Sinop’taki hastanede tedavi altına alındıkları anlatım edildi. – SAMSUN

Share: