Bu fabrikanın işçileri depremzedeler üşümesin diye niteleyerek mesaiye kalıyor

Bu fabrikanın işçileri depremzedeler üşümesin diye niteleyerek mesaiye kalıyor

Fabrika işçileri depremzedelerin üşümemesi için battaniye dikiyor

DÜZCE – Düzce’üstelik oluşum fabrikasında müteharrik işçiler depremzedeler için harekete geçti. Çok emek eden işçiler, depremzedelerin üşümemesi amacıyla battaniye dikiyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra adeta tamlık Türkiye seferber oldu. Türkiye’nin dört bir yanından yardımlar çığ kabil büyürken, 12 Kasım 1999 depremini dinamik Düzce’bile dahi üretimevi işçileri depremzedelerin üşümemesi üzere emek başlattı.

Gölyaka’da pijama üretimi yapılan oluşum firmasının duyarlı işçileri, battaniye inşa etmek üzere bedava mesaiye kaldı. 6 bin 500 battaniye dikecek olan işçiler, ürünleri 10 ildeki afetzedelere ulaştıracak.

“O ızdırap günleri yine yaşadık”

Kışlık kumaşları depremzedeler için battaniyeye dönüştürdüklerini rapor eden Üretim Müdürü Muammer Kahveci, “Daha geçmiş yaptığımız ürünlerden mütezayit kışlık kumaşlarımız vardı. Patronumuz, ‘Bu kumaşlardan battaniye yapın, deprem bölgesine gönderelim’ dedi. Kul arkadaşlarıma sordum. Bütün gönüllü kendisine çok mesaiye yaşamak istedi. Şu anda çalışan arkadaşlarımız fahri adına çok mesaiye kaldılar. 6 bin 500 devam battaniye yapacağız. 25 gözyaşı üstü Düzceliler bu zelzele afetini 3 kat yaşadığı için oradaki insanların neler yaşadığını işçi arkadaşlarımız çokça gani biliyor. O acı günleri gine yaşadık. Burada biz yaşamışız üzere hissettik. ‘Çorbada tuzumuz olsun’ deyip çalışma yapıyoruz. Başkaca arkadaşlarımız evlerinde hazırladıkları kolileri de getirerek yardımlarda yapacağız” dedi.

“Şuan ‘Üşüyoruz’ demeye utanıyoruz”

Fabrika çalışanı Tube Tepe ise “Acılarımız tıpkı. Neremiz ağrırsa canımız orada peki ya, hangimizin canı yanarsa oralı oluyoruz. 1999 yılında bir zelzele yaşadık. O soğukları yaşadık. Şuan ‘Üşüyoruz’ demeye utanıyoruz. Derinden hissettiklerini hissediyoruz. Bizde arkadaşlarımızla fahri namına mesaiye kaldık. Başta patronumuz Halil Satma olmak için arkadaşlarıma teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.

Share: