Bursa’daki kent yönetiminden aidat açıklaması

Bursa’da 13 blok bin 92 dairenin bulunduğu sitenin yönetimini eden Sedes 16 firması, yüzdelik 153 remiks iddiasına ait izah yaptı. Firma yetkilisi Musa Kumandaş, “Akıbet bire bir yılda neşelilik ve doğalgaz fiyatlarında yüzdelik 238 oranında artışın yaşandığı tıpkı dönemde firma olarak aidatları arz düşük seviyede tutmanın mücadelesini verdik” diye konuştu.

Türkiye’nin seçkin durumunda olduğu gibi Bursa’da birlikte umum apartman, markalı göz projeleri ve sitelerde birlikte para şişkinliği ve iktisadi şartlar ödenti artışlarını mübrem kıldığını tamlayan Firma yetkilisi Musa Kumandaş, “Cümbüş ve doğalgaz fiyatlarına bire bir yılda yüzdelik 238 oranında remiks yapıldı. Bunun dışında site aidatlarını haddinden fazla yakından ait personel ve değişik sarf materyal fiyatlarında dahi iri artışlar yaşandı. Bunların sonucunda üstelik hemen Bursa değil Türkiye’nin seçme yerinde olduğu kadar yönetimini üstlendiğimiz sitelerin aidatlarında üstelik artışa gezmek kaçınılmaz oldu. Parçalanmamış maliyet artışlarına rağmen firma namına esasen de ödenti rakamlarını bildirme düşük seviyede tutmanın mücadelesini verdik bibi bile veriyoruz. Artışlara itiraz fail site sakinlerini üstelik anlayışla karşılıyoruz, sonuçta soylu erki şerait sistem kabil onları dahi son basamak zorluyor. Fakat şundan tehlikesiz olmalılar ki; çevredeki apartman ve sitelere bakarak en uygun aidatları esasen kendileri ödüyor” dedi.

Yönettikleri sitelerde yaşayanları seçkin kamer harcamalar konusunda yazılı yerine bilgilendirdiklerini, bire bir kuruşluk harcamaların de açıklamasını yaparak sonuç derece belirgin davrandıklarına değinen Kumandaş, şunları kaydetti;

“Akıbet tıpkı yılda asgari ücrete zam arasında. Kovanlık ve gider gereç giderlerine kısaca yüzde 300 civarında remiks yapıldı. Günümüzde binlerce kişinin yaşadığı sitelerde da harcama kalemleri gelişigüzel sabık dönem çoğalma gösteriyor. Sonuçta site sakinlerinin düzenlilik ve huzuru üzere, düzenlilik sililik ve bostan hizmet personeli işletmek zorundayız. Bunun dışında asansör bakımı, sınırlı ısıtmalı yüzme havuzları başta kalkmak üzere toplumsal tesislerin hizmet ve temizliği de önemli gider kalemleri beyninde düz alıyor. Cemi bunlar bire bir arada değerlendirildiğinde aidatların maliyet artışlarının hesaplı şartlarla paralel olduğu ferah ferah görülecektir. Esasen dahi bundan sonraki dönemlerde da yönetimini üstlendiğimiz sitelerde kesenek artışlarını asgari seviyelerde tutmanın mücadelesini vermeye devam edeceğiz.”

Musa Kumandaş, sayıları beş altı de olsa bazı kent sakinlerinin, kesenek artışlarını inşaat firmasıyla ilişkilendirmeye çalışmasının hiç ilgisinin olmadığını ve doğruluğunun bulunmadığını ve hikmet kirliliğine etken olduğunu dile getirerek, “Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır. Müteahhit firmanın konuyla hiçbir ilgisinin bulunmamaktadır. Kesenek toplama ve diyet görevinin kent yönetimini ait tekmil hususlarda sorumluluğun markalı ev projelerinde site hile işletmeciliğini üstlenen Sedes’e aittir” diye konuştu. – BURSA

Share: