Buzla kaplı Çıldır Gölü üstünde Kafkas dansı gösterisi

Ardahan yöresel ahali oyunları ekibinin bazen üyeleri, Ardahan- Kars sınırlarındaki Çıldır Gölü’nün buzla kaplı yüzeyinde Kafkas dansı gösterisi yaptı.

Gölün, Ardahan’ın Çıldır ilçesinin Atalay mevkisindeki kıyısında buz kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Bölgeye gelen haddinden fazla sayıda yerli ve yabancı gezici, burada atlı kızak binip, paten kayarak ilk kânun geçiriyor.

Bölgenin saf güzelliğine dikkati fethetmek isteyen yerel halk oyunları ekibinden Garaz Aktürk, Gamze İnci Türkoğlu ve Sıla Bati birlikte bankiz ciltli göl üzerinde aşırı bire bir eylem yaptı.

Dansçılar, güneşli havada, karla ciltli dağların manzarası uğrunda gösterilerini sergiledi.

Kaygan zeminde hareketleri az çok el olan lokal oyunları çalgı eşliğinde sergileyen ekibin performansı turistlerden tabiat aldı.

“Buzda baziçe zordu amma keyifliydi”

Gamze İnci Türkoğlu, AA muhabirine, Ardahan ve Çıldır ilçesinin tanıtımı amacıyla mütenevvi etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Bugün eylem üzere Çıldır Gölü’nü yeğleme ettiklerini tabir eden Türkoğlu, “Buz üzerinde oyun zordu amma aynı o büyüklüğünde üstelik keyifliydi. Ardahan’dan, Çıldır Gölü’nden herkese esenleme yöneltmek için buradayız. Buzla kaplı gölün keyfini çıkarıyoruz. Yerel ve ecnebi turistlerimizle burası çokça güzelce. Herkesi buraya bekliyoruz.” diyerek konuştu.

Murat Aktürk da bölgenin güzelliğine dikkati çekmek amacıyla gösteri yaptıklarını anlattı.

Share: