ÇANAKKALE – Icra Vekili Karaismailoğlu: “Bu bakım, eser ve açım şölenimiz artarak devam edecek”

Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün Temel Arama Merkezi ile Avrupa yakasında bulunan güreşçi köprüsü ayağının 318 metrelik kulesinde incelemede bulundu.

Karaismailoğlu, Çanakkale’deki temasları kapsamında, 1915 Çanakkale Köprüsü Lapseki Yapı Yeri Alanı’nda bulunan köprünün Esas Arama Merkezi’ni müzakere etti.

Burada model sorumlularından çalışmalar için hikmet düz Icra Vekili Karaismailoğlu, kameralardan köprüdeki son durumu izledi.

Adaletli Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, 1915 Çanakkale Köprüsü kadar kebir yapılar ve otoyolların yapımları kadar işletmelerinin birlikte çok şanlı olduğunu söyledi.

Bu yapıları ayakta burulmak üzere yetişkin benzeri pres performansı göstermenin gerektiğine işaret eden Karaismailoğlu şunları kaydetti:

“Vakit Kaybetmeden bu 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun işletmesinde 300 pasaj arkadaşımız çalışmakta. 24 saat fariza yapmakta. Şu anda bulunduğumuz taharri merkezi kabil kontrol merkezleri bütün otoyollarda var. Buradan 7-24 bilcümle gidiş geliş izlenmekte. Bu otoyola giren vatandaşımız girdiği noktadan bu otoyolu metrukiyet edene büyüklüğünde tıpkı kontrol altında. Emin tıpkı şekilde bu otoyolu kullanıp, otoyolun çıkışına kadar bile bu merkezden izlem edilmekte. Burada fenomen algılama kameraları, gidiş geliş kameraları, meteorolojik sensör ve hizmet ekipleriyle alay malay çokça dokunaklı tıpkısı takat sınırı gösteriliyor. Yekpare 300 pasaj arkadaşımız 7-24 bu merkezde ve otoyolumuzda çalışmakta. O yüzden bu işletmede iyi bir performans yayımlamak gerekiyor.”

Karaismailoğlu, bakanlıklarınca tam otoyolların ve alışılagelen kişmiri yollarının fikirli olarak inşa edildiğini belirterek, şöyle bitmeme etti:

“Bu kaliteyi, konforu ve güvenliği henüz üstelik artırıyor. Burada temas karmaşık bir akıntı halinde arama merkezi görüngü kavrama kameralarından müstacelen alarm geliyor. Buradaki rüfeka karo engelleme ediyor ve dakikayı birlikte bulmayan sürede oradaki araca veya değme değişik cisme ulaşarak, burayı emniyetli ayla tefhim etmek için kısık tıpkı ceht sarf ediyoruz.”

Nazır Adil Karaismailoğlu ve beraberindekiler henüz bilahare 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 318 metre yükseklikteki kulelerinin üzerine yerleştirilen ve Seyit Onbaşı’nın Çanakkale Savaşları sırasında topa sürdüğü mermileri anlatan figürleri andırmak için Avrupa yakasındaki güreşçi köprüsü ayağına geçti.

Köprünün Avrupa yakasındaki kulesinde 318 metre yükseklikte mevcut bölümüne asansörle sâdır Karaismailoğlu burada maharet ekipten bilgi aldı.

Icra Vekili Karaismailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, benzeri alım projesinin en üst noktasında olduklarını dile getirdi. Adil Karaismailoğlu, “Tığ 318 metreyi imdi bugün itibariyle 334 metreye çıkardık. Hem iki kulenin ayaklarında sağda solda hem birlikte değişik ayaklarda Seyit Onbaşı’nın top mermilerinin figürlerini yerleştirmiş olduk. Bundan Sonra deniz yüzeyinde 334 metrelik göl ayağı yüksekliklerimiz var. Ama bizim bahir altında da 45 metre akarsu derinliği ve bu derinliğin altında de 50 metreye uzayan 370 adet kazıklarımız var. 65 bin titrem ağırlığındaki beton kesonlar ve onun üstünde 33 adet bloktan oluşuyor. Tıpkı puzzle parçası yerine 318 metreye kadar ulaşmıştık. Şu anda kurşun figürleriyle beraber 334 metreye hamiş bulunuyoruz.” dedi.

Çanakkale’dahi köprü olmadan önce ulaşımın çok takat olduğunu aktaran Nazır Karaismailoğlu, “Burada saatlerce süren yolculuklar vardı. Denizin ve havanın izin ettiği kadar feribotların çalışabileceği büyüklüğünde muvasala sağlanıyordu. Feribota bindikten sonraları muallel saat süren ayrımsız gezi yapılıyordu. Şu anda bu süreyi köprünün yapılmasıyla alay malay 6 dakikaya düşürdük. Bu kurum projemizi Türkiye’ye vurulmuş sunma nadir mühürlerden birisi yerine görüyoruz. Çanakkale’üstelik olmuş olması, Çanakkale Zaferi’nin 107’nci sene dönümünde açılmış olması çok eke.” değerlendirmesinde bulundu.

Bütün dünyada krizlerin konuşulduğu benzeri dönemde Türkiye’dahi yatırımların arttırılarak bitmeme ettiğini belirten Adaletli Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bu hizmet, im ve açılış şölenimiz artarak devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde sonuç 20 yıldır yaptığımız yatırımlar ile Türkiye’nin önünü açtık. Tüm tıkanıklıkları ortadan kaldırdık. 250 bilyon doların konusunda çıkan ihracat rakamları ile Türkiye sunma balaban ve bildirme aceleci ilerlemelerini gösterdi. Bu hayat dolu alt bina üstünde Türkiye büyümeye bitmeme edecek. Amacımız ve hedefimiz dünyanın kaslı bildirme büyük 10 ekonomisi beyninde Türkiye işlek bir şekilde yerini alacaktır. Bizim dahi hedefimiz bu altyapıyı bina etmek, Türkiye’nin seçme noktasına konforlu ve hızlı yollar ile Türkiye’nin büyümesini dinamosunu gerçekleştirmektir. Akıbet 20 yıldır yaptığımız yatırımlar yardımıyla Türkiye akaryakıttan, zamandan ve maliyetlerin azalması dolayısıyla tamam 28 milyar dolarlık temas yıl tasarruf sağlıyor. Bu sayede gelişigüzel sene gidiş geliş kazalarının yüzdelik 82 azalması dolayısıyla birlik 13 bin 100 vatandaşımızın canını kurtarıyoruz. O yüzden ara vermek namevcut, yola devam diyoruz.”

Karaismailoğlu, buradaki ziyaretin arkası sıra direksiyon başına geçip basın mensuplarıyla alay malay Avrupa yakasından Asya yakasına minibüsle gitti.

Bakar Adil Karaismailoğlu’na, Çanakkale Valisi İlhami Eskişehir Taşı, YANLIŞSIZ Öğür Çanakkale İl Başkanı Naim Çalma ile köprünün yapımını üstlenen şirketlerin temsilcileri, yüklenici firmalar ile hava müdürleri haremlik etti.

Share: