Çankırı’da öğrencilere “Canlı Trafik Terbiye Tırı”yla yetişek veriliyor

Türkiye genelinde beş öğrencilerinin gidiş geliş üstüne farkındalığının geliştirilmesi için başlatılan proje kapsamında kentleri gezen, Güven Genel Müdürlüğünün “Müteharrik Trafik Eğitim Bilimi Tırı” Çankırı’ya geldi.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı beyninde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde kente gelen terbiye tırı, Atatürk Anıtı’nın olduğu alana konuşlandı.

Tırı ülfet eden öğrencilere yönelik programda, vasıta içre kuramsal, sarih alanda ise kılgılı yetişek verildi.

Trafik kurallarına ait bilgi dökme kullanışlı eğitimin peşi sıra, öğrencilere türlü hediyeler dağıtıldı.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz dahi Cümbüşlü Gidiş Geliş Terbiye Tırı’nı musahabe etti.

Vali Ayaz, burada yaptığı açıklamada, trafik güvenliğinin yeryüzü majör meseleleri olduğunu söyledi.

Bu laf üzerinde haddinden fazla durduklarını, farklı sloganlarla trafikle ilgilendiren ameliyat gerçekleştirdiklerini dile getiren Ayaz, “Bugün birlikte Itimat Genel Müdürlüğümüzden trafik yetişek tırımız geldi. Cumaya kadar burada olacak. Milli Yetişek Müdürlüğümüzle yaptığı izlence dahilinde çocuklarımıza burada zaman boyu, hafta boyu trafik eğitimi vermiş olacağız.” dedi.

Ayaz, trafik kazalarının büyük çoğunluğunun koca kaynaklı hatalardan meydana geldiğine belen ederek, “Bunun en ana nedeni de sürücülerin dikkatsizliği, tedbirsizliği, katmerli çabukluk, yol ve sürüş kurallarına uymamaları. Bunun en anne meselesi eğitim. Onun üzere çocuklarımızı sunma iyi şekilde geleceğe, geleceğin sürücüleri olarak hazırlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu hafta da trafik eğitimlerine bitmeme edeceklerini, ayrıca kentte yıl süresince meydana mevrut kazalara ilişkin gösterici sergisi açacaklarını anlatan Ayaz, diyar genelinde farkındalığı artırmaya çalışacaklarını kaydetti.???

Share: