Çıldır Gölü’nde hafta sonu yoğunluğu

Çıldır Gölü’nde hafta sonu yoğunluğu

ARDAHAN – Ardahan’bile, yüzeyi bankiz ciltli Çıldır Gölü’nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Şarki Anadolu’nun sunu iri ikinci gölü olan Çıldır Gölü, hafta sonu buz üzerinde gitmek ve atlı kızak keyfini varagelmek isteyenlerin uğrak yeri oldu.

Kış mevsiminde yüzeyi ağız ağıza buzla kaplanan Çıldır Gölü’nde, antipatik çekicilik zımnında buz tabakasının kalınlığı kayran düz 30 santimetreye ulaştı. Hafta sonunu fırsat alim turistler, güneşli havada yüzeyi bankiz kaplı Çıldır Gölü’nde süvari kızak ve dede binmenin keyfini yaşadı.

Ardahan Güvenlik Müdürü Manzara, Ardahan’ın sunu şişman güzelliklerinden birinin Çıldır gölü olduğunu söyledi. Herkesi bu güzellikleri görmeye ve bu zevki tatmaya çağırma fail Fon, “Ardahan’da kayak tesisi olduğunu bilmeyenler mümkün. İnşallah Beyaz elmasla ülfet etmek istiyoruz. Cemi dünyada olduğu gibi burada üstelik kar yağışı olmadı. Ama Çıldır gölünde zevalsiz bir buz pisti bulunmakta. Bu buz pistinde atlı kızak keyfi tıpkı bambaşka ve herkesi bu heyecanı yaşamaya davet ediyoruz”

Manisa Akhisar’dan mevrut Maksat Gonca ise, “Muhteşem doğası ve sakin ortamıyla bura amiyane çok evire çevire, manzarası ve ortamı tıpkısı bambaşka. Süvari kızak keyfi da yaşadık, oldukça haza” dedi.

Share: