Çıldır Gölü’nde hafta sonu yoğunluğu

Çıldır Gölü’nde hafta sonu yoğunluğu

ARDAHAN – Ardahan’da, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü’nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Doğu Anadolu’nun yer büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü, hafta sonu buz üstünde müracaat etmek ve süvari kızak keyfini sürdürmek isteyenlerin uğrak yeri oldu.

Kış mevsiminde yüzeyi tamamen bankiz kaplanan Çıldır Gölü’nde, soğuk gelgel zımnında buz tabakasının kalınlığı saha kayran 30 santimetreye ulaştı. Hafta sonunu okazyon alim turistler, güneşli havada yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü’nde süvari kızak ve ata binmenin keyfini yaşadı.

Ardahan Itimat Müdürü Manzara, Ardahan’ın en nazik güzelliklerinden birinin Çıldır gölü olduğunu söyledi. Herkesi bu güzellikleri görmeye ve bu zevki tatmaya çağırma eden Hayalet, “Ardahan’birlikte kayak tesisi olduğunu bilmeyenler gibi. İnşallah Beyaz Zehir elmasla ülfet etmek istiyoruz. Tamam dünyada olduğu kabil burada de kar yağışı olmadı. Ama Çıldır gölünde bitmeyen tıpkı buz pisti bulunmakta. Bu buz pistinde süvari kızak keyfi bire bir bambaşka ve herkesi bu heyecanı yaşamaya çağırma ediyoruz”

Manisa Akhisar’dan gelen Erek Gonca ise, “Eke doğası ve asude ortamıyla burası alelade çok adamakıllı, manzarası ve ortamı bire bir alelacayip. Atlı kızak keyfi de yaşadık, kıytırık harika” dedi.

Share: