Denizli haberleri… Başkan Aslan curcuna coşkusunu varagelmek isteyenleri Çameli’ye çağırma etti

Denizli’nin Çameli Belediyesi eliyle bu sene 8’incisini gerçekleştirecek olan ‘Uluslararası Ekin, Turizm, Ekincilik ve Tabiat Sporları Festivali’nde kentin tescilli ve meşhur ürünleri sergilenerek tanıtılacak.

Çameli Belediyesi’nce bu sene 24-27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan ‘8. Uluslararası Ekin, Turizm, Ekincilik ve Natür Sporları Festivali’ ile ait cümle hazırlıklar tamamlandı. Festival üzere kafasız sayım başladı. Çameli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan festivalde kurulacak stantlarda, dernekevi ürünler katılanlara tanıtılacak. Curcuna çerçevesinde düzenlenecek olan yarışmalarda bölgenin ürünleri tanıtılacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan festival hakkında bilgi yöneltmek amacıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti Matbuat Merkezinde toplantı düzenleyen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Aslan, amaçlarının Çameli’yi lanse etmek olduğunu belirtti.

Çameli’nin tarım ürünleri festivalde düzlük alacak

Çameli ilçesinde düzenlenecek olan festivalde tarım ürünlerinin tanıtılacağını anlatan Komutan Aslan, “Çameli’nin coğrafi işaretli kuru fasulyesi ve domatesinin tanıtılması gayeli yarışmalar yapılacak. Çameli’nin domatesleri acayip altında yetiştirme üzerine bir numara. Çameli domatesleri Antalya ve Arabistan piyasalarında şişman ikbal görüyor. Bunun sebebi ise diğer domateslere bakarak raf ömrü elan çok olmasıdır. Bizler bildirme iyice domates ve buzağı yarışmaları olacak. Tıpkısı zamanda Çameli cevizde tanıtılacak ve coğrafi tescillide gönüllenmek için icraat sürüyor. Denizli’birlikte resmi kayıtlarda arz haddinden fazla koz Çameli ilçemizde bulunuyor. İlçemiz koz olarak adını duyuracaktır. Festivalde Çameli fasulyesini birlikte tanıtacağız ve gelenlere ikramda bulunacağız. Fasulyemiz coğrafi tescili münfail ürünlerden bir tanesidir. Bunlarla üstelik ilişik üstelik 26 Ağustosta yarışmalarımızı gerçekleştirmiş olacağız” dedi. – DENİZLİ

Share: