Depremde evleri hasar gören Niğdeliler, Belediye Reisi ile görüştü

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar gören vatandaşlarla aynı araya geldi.

Niğde Belediyesi Meclis Salonu’nda evi engel gören kestirmece 80 kişiyle görüşen Özdemir, onların sorunlarını diledi. Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremlerde Niğde’da uymazlık gören binaların durumuyla ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat ve AFAD Başkanı Yunus Sezer ile görüşmeler yaptığını, konunun Kabine’nda bile görüşüldüğünü söyledi. Sorunların tek kimsenin mağdur olmadan çözümü amacıyla görüşmelerin bitmeme ettiğini belirten Özdemir, “Tek mağdurun kalması amacıyla icraat biraz uzadı. Kimse dışarıda kalmasın diye AFAD bu konuda yegâne yegâne, parsel parsel, ada ada çalışıyor. Bununla alakalı haddinden fazla andıran tıpkısı zamanda inşallah bir havza car edilecek, var olan bölgelerin içine bile dahil edilebilir. evet da bir bindi paketi de mümkün. Bunun ilanı çokça mail tıpkısı zamanda yapılacak” ifadelerini kullandı.

Özdemir, Niğde’bile şu anda yaklaşık 50 ciddi ve mutedil hasarlı bina olduğunu dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız 6 Gücük Ay sabahından itibaren bu konuyu uygun izleme ediyor. Tek mağdurluk olmaması hesabına bu proses biraz uzadı. Ama uray namına hemşehrilerimizin herhangi bir zaman yanındayız. Niğde Belediyesi hepimizin belediyesi. Açgözlü açıkta kimseyi bırakamayız. Filhakika hakeza bire bir şansımız üstelik namevcut. Şu zaman barınacak yeri sıfır varsa ya üstelik olduğu yerde kalın olan, faal birisi varsa biz barınma yeri realizasyon ediyoruz” diye konuştu.

Evi sakil hasarlı olan Şanlı Şafak bile Kabine kararını bekleyeceklerini rapor ederek, Niğde’de galiba yerlerin deprem bölgesine alınmasını istediklerini vurguladı. – NİĞDE

Share: