Depremzede ayrıntılar oyunlar oynayarak iyileşiyorlar

Depremzede kollar oyunlar oynayarak iyileşiyorlar

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, depremin çocuklar üstünde oluşturduğu ruhsal travmanın etkilerini tenkis etmek için depremzede çocuklara yönelik psikososyal bindi çalışmalarına başladı. “Facia Lojistik Merkezi”nde oluşturulan Çocuk Oyun Alanı’nda depremzede torunlar, uzmanlar ve gönüllülerle oyunlar oynayarak iyileşiyor.

Uzmanlar eşliğinde oyunlar oynuyorlar

6 Şubat’ta meydana mevrut ve 10 ili etkileyen depremlerin arkası sıra arama-istirdat, insancasına müzaheret ve alt çatı yenileme çalışmaları başta girmek amacıyla tüm imkanlarını seferber fail Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, hem afet bölgesinde hem de Balıkesir’da yaraları sarmaya devam ediyor. Kıyamet bölgesinden Balıkesir’e gelen depremzede füru, Büyükşehir’in eksper psikolog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimci ve gönüllülerle oyunlar oynuyor. Oyunun iyileştirici gücünden faydalanarak sunturlu kânunuevvel geçirmeleri ve deprem psikolojisinden uzaklaşabilmeleri üzere planlı etkinliklere çocukların ilgisi da berenarı büyük.

Çocuk oyun sahası oluşturuldu

Deprem bölgesinden Balıkesir’e mevrut çocuklar, Bozuk Yay/Ada Aksata Merkezi’nde oluşturulan Çocuk Oyun Alanı’nda satrançtan elektronik beyin oyunlarına, masa tenisinden golfe kadar bir nice oyun oynuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çocuklara müteveccih değişik etkinlikler düzenlemeye, ruh bilimsel destek sağlamaya bitmeme edecek.

Share: