Depremzede çoluk çocuk ATV turları ile Kapadokya’yı keşfetti

6 Küçük Ay tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra Nevşehir’e gelen depremzede öğrenciler, ATV turu ile Kapadokya’yı keşfetti.

Nevşehir’deki KYK yurtlarına yerleşen depremzede çoluk çocuk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü yoluyla öğrencilerin yaşardıkları sarsıntı travmalarını unutturmak için ATV toprak araçlarıyla Kapadokya’birlikte peribacalarıyla ciltli vadilerde devir düzenlendi. NEVÜ Akademisyen Ömer Al yaptığı açıklamada, “6 Şubat’taki yer sarsıntısı hadisesinden sonradan ilimizdeki KYK yurtlarına depremzede vatandaşlarımız geldi. Bizler da KYK yurtlarında barınan çocukların hem rehabilite olmaları, hem birlikte eğlenceli ara geçirmeleri hesabına ATV turları düzenledik. Etkinliklerimizi 5 ayrı yurtta yapıyoruz. Seçme yurtta sayı farkı 70-80 mektepli faaliyetlerimize katılıyor.” dedi.

Zelzele sonrası ailesi ile birlikte Gaziantep’ten Nevşehir’e gelerek KYK yurtlarında küsurat öğrencilerden Istek Panoğlu, “Ister yurtta gerekse buradaki insanlarca adamakıllı karşılandık. Elan geçmiş Kapadokya’yı gezmedim ama internet marifetiyle fotoğraflarını görmüştüm. Canlı çalışkan görünce kıtipiyoz da mutlu kaldım, burası haddinden fazla adamakıllı” diye niteleyerek konuştu.

Malatya’dan gelen Ramazan Yazıcı de, en bodur sürede Malatya’ya benzemek istediğini söyleyerek, “Kapadokya’yı elan ilk gezmemiştim amma gelmeyi çok istiyordum. Buraları gelip gördük manzarası çok sunturlu. Malatya’ya dönmeyi düşünüyoruz. Evimizi ihya çalışması yapılacak bitince yeniden Malatya’ya dönüp okuluma bitmeme edeceğim” şeklinde konuştu. – NEVŞEHİR

Share: