DOĞRU Parti’li Daim ve Kaya’dan Bronz Soyer’e “9 Ilkgüz afişi” tepkisi

AK Öğür İzmir İl Başkanı Asillik Şanlı Sonsuz ve mebus Mahmut Atilla Kayaç, 9 Eylül İzmir’in Halas Günü zımnında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bronz Soyer’in hazırlattığı afişlerdeki ifadelere tepki gösterdi.

Daima ve Kaya, İzmir’in kurtuluşunun 100. yılını tebrik etmek amacıyla hazırlanan ve kentteki kâh reklam panolarına asılan “Barışın İkinci Yüzyılı” bağlanmış afişlere ilgilendiren kayıtlı açıklama yaptı.

İzmir’in kurtuluşunu “barışın ikinci yüzyılı” mesajıyla kutlamanın tarihi bir gaflete imza alaşağı etmek anlamına geldiğini öne süren Daim, afişlerin kaldırılmasını istedi.

Sürekli, şunları kaydetti:

“9 Eylül 1922, Türk milletinin hürriyet mücadelesini zaferle taçlandırdığı, İzmir’den başlayan lento zincirinin tekrar İzmir’bile kırıldığı tarihtir. Soyer, Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi veren martir ve gazilerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Soyer’in yaklaşımını hızlı kınıyoruz. Sanmasın ki ülkemizin ve İzmir’in vatansever, bayrağına sadık insanları bunu içine sindirecektir. Kendisinden derhal bu tebrik afişlerini kaldırarak Halas Savaşı’nın ruhuna ve 9 Eylül’e yerinde benzeri tebrik kartı paylaşmasını bekliyoruz.”

DÜRÜST Tümen İzmir Saylav Mahmut Atilla Kayaç da 9 Eylül’ün Türk milletinin Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk liderliğinde emperyalizme cebin kazandığı kesin zaferin günü olduğunu kaydetti.

Kaya, “O tarihte dahi gün batısı hayranı ve mandater kafalar vardı, yeniden var. Kül bağımsızlığın bedeli ağırdır ve bu değer şehitlerimizin karın ile ödenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Share: