Duruşmaya mühür vurdu! Kızı ile torunu öldürülen karı, damadı amacıyla yaptığı şikayetten vazgeçti

Sabık sene 11 Aralık haset saat 15.00 sıralarında Osmangazi Mahallesi Yunus Emre Caddesi’ndeki 3 eğik binanın en son katındaki dairede meydana gelen olayda; Hörmet Doğan (20), kızı Yasemin Ziya Soyak’ı (1,5) bozuk eşine çarpmak üzere tedbir yaptı. Bu sırada Doğan’ın ikinci evliliğini yaptığı Kayaç Doğan, kıskançlık krizine girdi. Kaya Doğan, eşi ile üvey kızını mutfaktan aldığı bıçakla yaraladı. Bıçakla kendisini bile yaralayan Kayaç Doğan, evden çıkıp polis ve sağlık ekiplerine selen verdi. Eve mevrut ekipler, esas ile kızının öldüğünü belirledi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kaya Doğan, tedavisinin peşi sıra gözaltına alınıp, tutuklandı.

2 ÖĞÜN AĞIRLAŞTIRILMIŞ PARA BOYU HAPSİ İSTENDİ

Kayaç Doğan karşı Kayseri 1’inci Aheste Ukubet Mahkemesi’nde ‘çocuğu bilerek öldürme’ ve ‘eşi düşünülerek öldürme’ suçlarından 2 kere ağırlaştırılmış dünya mali boyu kodes cezası istemiyle sav açıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU MAHKEMEYE ULAŞTI

Davanın 2’nci duruşmasına sanık Kayaç Doğan katılmazken, ölen Hörmet Doğan’ın şikayetçi annesi ile ölen kız çocuğun şikayetçi babası O.S. hazır bulundu. Murafaa başkanı hem ölen Hörmet Doğan’ın hem dahi davanın sanığı olan kocası Kaya Doğan’ın çökertme telefonun ve SİM kartlarının incelemesinin tamamlandığına dair uzman raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti. Mahkeme başkanı, bahis konusu ehlihibre raporunu okuyarak dosyaya koydu.

ANNEANNE ŞİKAYETÇİ OLMAKTAN VAZGEÇTİ

Hörmet Doğan’ın annesi Hükümdar Yosunlukaya bu duruşmada şikayetçi olmaktan vazgeçtiğini söyledi. Mısır Yasemini’in babası O.S. ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, arz yavaş cezayı almasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Kaya Doğan’ın, ‘akıl sağlığı’ raporunun mahkemeye ulaşmadığını belirterek duruşmayı erteledi.

“GİTMESİN DİYE ESIR ETMEK İÇİN BIÇAĞIMI ÇIKARDIM”

Maznun Kayaç Doğan, geçmiş duruşmada mahkemeye 5 sayfalık yazılmış savunma vermişti. Doğan, şu ifadeleri kullanmıştı: “Eşimin eski eşi ile konuşmalarını gördüm. Bozukluk görüştüğünü sordum. ‘Çocuğu götüreceğim’ dedi. Tartıştık. ‘İzin vermezsen, seninle boşanırım. Polisi ararım’ dedi. Bana sürekli hakaret etti. Evden gezmek istedi. Ben da mâni olmak amacıyla bıçağımı çıkardım. Banko amacım; ona ve kızına zarar isnat etmek değildi. Bıçağı tıpkısı enstantane sinirle değme salladım. Amacım; katiyen kızına uymazlık isnat etmek değildi. Yavru kucağında olunca bıçak ona da değdi. Olay aynı anlık sinirle kendimi kaybetmem sonucu oldu. Eşimi yaraladıktan bilahare kendimi bile yaraladım. Eşimi ve üvey evladımı seviyordum. Seçme molekül bir anda, eşimin bana taşlama etmesi sonucu oldu. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde kanlar süresince yerde yatıyordum.”



Share: