Edremit’teki turizm işletmeleri depremzedeleri misafir etmeye hazırlanıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki kâh turizm işletmeleri, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra evsiz kalan depremzedelere kapılarını açtıklarını duyurdu.

İlçedeki gâh otel sahipleri Edremit Kaymakamlığı ile irtibata geçerek tesislerinde depremde evleri yıkılan depremzedeleri 2-3 kamer süreyle yatırmak istediklerini bildirdi.

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Kurucu Başkanı Turizmci Yahya Zor Türk milletine ve devlete başsağlığı diledi.

Allah’ın tıpkı daha hakeza acılar yaşatması temennisinde bulunan Zor, şunları kaydetti:

“Bu yer sarsıntısı münasebetiyle güzeşte itibariyle otelimizin kışlık bölümünü hızla hizmete soktuk. Bugün itibariyle bile kaymakamlıkla görüşerek otelimizi bu bölgeye gelecek olan depremzedelere açtık. Bilcümle hazırlıklarımızı buna göre tamamladık. Sunma az 2-3 ay kalacak şekilde, havalar düzelinceye kadar devletimiz imkanları yaraları sarıncaya kadar misafir edeceğiz.”

Otellerindeki tadilatı durdurarak hazırlıklara başladıklarını aktaran Çetin, “Merkezi sistemli otelimiz kaloriferli olduğu amacıyla burada yaşam alanı de daha rahat olacağı üzere insanların barınması için açtık tesisimizi.” ifadelerini kullandı.

Grel Mahallesi’ndeki 5 ayan termal otelin yetkilisi turizmci Mehmet Özgen üstelik “Bu soğukta, açıkta kalanlara Kaz Dağı eteklerindeki 5 boş otelimizi açtık. Hem onların samimi benzeri ortamda fiziken abat etmelerini seçmek hem de o kızdırma ortamından biraz bile olsa uzaklaşarak ruhsal durumlarına yararlı benzer düşüncesiyle yurttaşlarımızı otelimize bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Ramada Kazdağları Termal Otel Umumi Heyet Başkanı Özgen, konaklamak isteyenlerin veya yetkililerin kendilerine mail adreslerinden ve içtimai iletişim araçları hesaplarından ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Share: