Esrar suçundan yargılanan şahıslara ukubet yağdı

Samsun’un Bafra ilçesinde mızrap suçundan yargılanan 3 sanığa mahbes ve nakdî ceza yağdı.

17 Açıklık 2021 tarihinde Samsun Inanma Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Büro Müdürlüğü ve Bafra Narkotik Suçlarla Savaş Kadro Amirliği ekipleri yoluyla yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda sabaha cebin takibe alınan Erek C. idaresindeki 34 BE 0158 plakalı belli belirsiz ticari açar, Samsun- Sinop karayolunda ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçtı. Kaçan çevirgeç Kelikler mevkisinde sürücünün yönelteç hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak sulama kanalına uçtu. Araçta mevcut ve yaralanan sürücü Uğur C., Nami Ç. ve Aytaç Ş., ekiplerce araçtan çıkartılarak ambulansla Bafra Heybet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hafif yaralanan 3 kişi tedavilerinin peşi sıra İlçe Güven Müdürlüğü Asayiş Kesim Amirliğine getirildi. Kaza fail çevirici çekici ile Güvenlik Fasıl Amirliğine getirilerek savcılık izninin arkası sıra araçta narkotik köpeği ile taharri yapıldı. Yapılan aramada 167 gram metamfetamin, 9 gram bonzai, 1 sayı ruhsatsız zırh ve silaha ilişkin 6 adet mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan Garaz C., Nami Ç. ve Aytaç Ş. işlemlerinin peşi sıra Bafra Adliyesine atıf edildi. Maksat C. tutuklanarak Bafra T Tipi Sınırlı Cezaevine gönderildi, Nami Ç. ve Aytaç Ş. ise adli taharri üzere serbest bırakıldı.

2 ay evvel tutuklanmadan yargılanmak için erkin bırakılan Meram C., Aytaç Ş. ve Nami Ç., İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri nezaretinde Bafra Adliyesine mahkemeye getirildi. Mahkemeye çıkan sanıklardan Erek C. 27 sene 8 kamer, Aytaç Ş. 22 sene 6 kamer ve Namı Ç.’ye 22 sene 6 kamer, antrparantez sanıklara 45’şer bin lira para cezası verildi.

Tutuklanan sanıklar Bafra T Tipi Merbut Cezaevine gönderildi. – SAMSUN

Share: