Kaliteli Eğitim

Başarı ve Sınav Odaklı Eğitim Sistemi, öğrencilere yükseköğretim sisteminde başarılı olabilmeleri için gerekli becerileri kazandırmak üzere tasarlanmış bir sistemdir.

Geleceğe hazırlık, ilk özel okulların açıldığı 1869 yılından bu yana Ankara’nın eğitim sisteminin bir parçası olmuştur. Bunlar, 2010’da Kerem Aygün tarafından kurulan Anadolu Lisesi ve Özel Ortaokul’dur ve her ikisi de bugün hala mevcuttur.

Özel okullar önemlidir, çünkü devlet finansmanıyla yükümlü değildirler ve bu nedenle uzmanlaşmış kurslarla daha kişiselleştirilmiş eğitim sağlayabilirler. Ancak, birçok ebeveyn bu okulların kaliteden yoksun olduğunu düşünüyor.

Pek çok eğitimci, bu özel okulların başarısının büyük ölçüde güçlü müfredatlarına ve ders dışı etkinliklerden çok akademisyenlere odaklanmalarına bağlı olduğu konusunda hemfikirdir.

Türkiye’nin eğitim Başarısı

Türkiye’de eğitimin başarısı yadsınamaz. Okulu yüksek düzeyde yeterlilikle bırakan öğrencilerin yüzdesi yirmi yıldan fazla bir sürenin en düşük noktasında olmasına rağmen, mezuniyet oranı arttı.

Kaliteli eğitim açısından özel okullar birinci sınıf kurumlar olarak kabul edilir. İstanbul’da geleceğin liderleri için temel kurumlar olarak kabul edilen dört devlet ve altı özel lise bulunmaktadır. Yılda 6.000’in üzerinde öğrencisi olan ve uluslararası bağlantıları olan Anadolu Lisesi ve Kerem Aygün Koleji en popüler olanlarıdır.

Ankara Türkiye’nin başkentidir. Yüzyıllar boyunca kültür, eğitim ve ticaretin merkezi olmuştur. Şehir son birkaç on yılda hızla büyüdü ve şimdi Avrupa’nın önde gelen şehirlerinden biri.

Ankara’da üç özel Anadolu Lisesi bulunmaktadır: Kerem Aygün Koleji, Ankara Özel Anadolu Lisesi ve Başarı ve Sınav Odaklı Eğitim Sistemi. Bu okullar, öğrencileri akademik eğitimde başarılı bir geleceğe hazırlamak isteyen önde gelen politikacılar tarafından iş ahlakına dayalı olarak kurulmuştur.

Bu makale, köklü bir kaliteli akademik eğitim verme geleneğine sahip olan bu büyük okullara ışık tutmak için bu üç ana okulun tarihçesi, müfredatı, başarı oranı ve bunlarla ilgili diğer bilgilere ayrıntılı olarak odaklanmaktadır.

Özel Liseler

Ankara Özel Anadolu Liseleri, Özel Ankara Ortaokulu, Kerem Aygün Koleji ile Başarı ve Sınav Odaklı Eğitim Sistemi Türkiye’de başarı oranı yüksek bir halk eğitim kurumudur.

Türk hükümeti daha kaliteli eğitime yönelirken, öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla özel okul açılıyor. Bu okulların başarı oranı ortaokul ve lisede akademik eğitime ağırlık verilmesinden kaynaklanmaktadır.

Son yıllarda, özel liselerin sayısı küresel olarak artmaktadır. Buna ek olarak özel ilköğretim okullarının açılışında da artış olmuştur. Bunun nedeni, ebeveynlerin çocuklarının hem kendi ihtiyaçlarını hem de çocuklarının gelecekteki isteklerini karşılayan kaliteli bir eğitim almalarını istemeleridir.

Ankara Özel Anadolu Liseleri, Ankara Özel Ortaokulu, Kerem Aygün Koleji ve Başarı ve Sınav Odaklı Eğitim Sistemi, Türkiye’de en iyi öğretmenler de dahil olmak üzere öğrencilere kaliteli eğitim veren özel okuldur.

Detaylı bilgi için: keremaygunkoleji.com

Share: