Gaziantep’te yaşanan dokunaklı gidiş geliş kazasında 15 kişinin hayatını kaybetmesine bozukluk olan otobüs şoförü tutuklandı

Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde kaymakamlık yapan tıpkı araca müdahale amacıyla güvenlik şeridinde kâin ekibe ve araçlara, kaza yerinden 150 metre geride devrilen ve kayan hususi tıpkı firmaya ilgilendiren bulaşan otobüsünün çarpmasıyla ilgili sormaca sürüyor.

“TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERMEK”

Kazada yaralanan otobüs şoförü A.M, Nizip Ululuk Hastanesi’ndeki tedavisinin arkası sıra sorgu amacıyla İlçe Güllabi Komutanlığına gönderildi. Taşıtçı A.M, daha bilahare bekçi mahkemeye atıf edildi. Meşkûk, nöbetçi hakimlikçe “taksirle ansızın aşkın kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan tutuklandı.

“TOPARLAMAK İÇİN MANEVRA YAPTIM”

Mavera yandan otobüsün şoförü evvel ifadesinde, “Otoyolda kaza vardı, kalabalıktı. Hangi olduğunu anlayamadım. çabucak otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için tatbikat yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Henüz sonraları sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum.” diyerek konuştu.

15 KİŞİ YORDAMSIZ, 31 KİŞİ YARALANMIŞTI

TAG Otoyolu’nun Nizip bölümünde cemaziyelevvel meydana mevrut kazalarda, aralarında 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli ve 2 basın mensubunun bulunduğu 15 sevimli yaşamını yitirmiş, 31 gönül de yaralanmıştı.



Share: