Gelecek Partisi Muş İl Başkanlığı ve 3 ilçede dolgun ricat

Gelecek Partisi Muş İl Başkanı Gürkan Çermi, Biçim İlçe Başkanı Kırat Aydın, Korkut İlçe Başkanı Bahattin Demirtaş ve Varto kaymakamlık Başkanı Bahaddin Sönmez ile birlikte partiden ricat ettiklerini açıkladı.

Ati Partisi Muş İl Başkanı Çermi, incizap sebebinin, 1.5 yıla andıran ayrımsız süredir Gelecek Partisi yönetiminde gözlemledikleri aksaklıkları, yanlışları, müspet eleştiri ve önerileri sözlü ve bağlanmış kendisine bildirme mezun makamlarla paylaştıklarını ve bu önerilerinin hiçbir şekilde dikkate alınmamasını esbabımucibe gösterdi.

Kuruluş ilkelerinden uzaklaşan Gelecek Partisinin tamamen vasilik yönetimine girdiğini ve genel gestalt içi gruplaşmaların çıban gösterdiğini anlatım fail Çermi, “Umumi Gestalt Düzenleme Başkanı Dosdoğru Temurçi hatır içtimai medya hesaplarında bulutsuz bir şekilde görüleceği amacıyla bize bakarak aktif olan, değim sahibi ve tenkit fail yer başkanlarının, kaymakamlık başkanlarının teker teker görevlerine sonuç verildi. Üste aynı yer başkanlığına arada bir üç arada bir da beş memleket başkanı atandı ilçeleri saymıyoruz da. Fakat ne hikmetse bu kadar akim olduğu iddia edilen yer başkanlarından mesul aynı düzenleme başkanı şu temel büyüklüğünde görevine bitmeme etmekte ve biberli sonuçların faturasını ya devlet başkanları ya üstelik kaymakamlık başkanları kesilmekte” dedi.

Ati Partisini ileriye taşıyan el ve ilçe başkanlarına mobbing uygulandığını ve altılı ganyan masanın rahatlığıyla bazı devlet ve ilçe başkanlarına görevden halk çektirildiğini vurgulayan Çermi, “Parti içi söylemlerde altılı ganyan masa içerisinde oylarının eke olmadığı, elhak meclise girecekleri, bu nedenle fırka adi olsun bizim olsun anlayışıyla akım ederek partiyi büyütecek memleket başkanlarını ve kaza başkanlarına mobbing uygulayarak görevden el çektirmişlerdir. Bu söylemlerin doğruluğu üstelik tarafımızca atanan mahalle, köy ve mekân başkanlarını koordinatörlerin arayarak ‘genel eşkal talimatıdır adamlarımız orada sen atanamazsın’ denilerek eyleme geçirilmiş, dinozorlaşmış siyasetçilerle tarafımıza ve ekiplerimize baskılar yapılarak çalışmamız engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

“geçmiş istifayı veren Sivas İl Başkanımız Yurdal Epsileli ile kaza başkanlarının kararını destekliyoruz”

Niyetleri ve hedeflerinin anlaşmazlık sezmek, tahsis etmek evet dahi yok etmek olmadığını tamlayan Çermi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Parti kadrolarımızda ve tabanımızda görülen rahatsızlığa 12 iklim başkanıyla dragoman yerine partimizin kurucu ilkeler çerçevesini unutturmamaktır. Bu nedenle evvel istifayı veren Sivas İl Başkanımız Yurdal Epsileli ile kaza başkanlarının kararını destekliyoruz. Yaptığımız saymanlık çağrılarına, siyasa önerilerine, yapıcı eleştirilere kulaklarını tıkayan tıpkısı yapının millete kâr, çözüm ve sağgörü üretmesi tür değildir. Bugünkü hile ve politika anlayışıyla sıkıntılı ayrımsız kadronun kontrolüne girmiş olan Ati Partisi’nin, Türkiye’yi daha bereketli bire bir geleceğe transfer kapasitesi, ülkemizin ve milletimizin sorunlarına derman olma imkan ve ihtimali kalmamıştır. Ati Partisi içerisinde çöz saymanlık, eş kanı ve müracaat kanallarının tamamıyla vabeste olduğu ve içeride tıpkısı transformasyon imkanının kalmadığı ortadadır.

Bu gelişmeler bize siyasi hayatımızda savunduğumuz esas ilkelerin ve hedeflerin gelişigüzel iyiniyetli eleştiriyi ve tavsiyeyi hainlik ve antagonizm namına gören bulunan dalavere altında, gerçekleştirmenin imkanı kalmadığını göstermiş bulunmaktadır. İstifa etmeyi gelişigüzel ne büyüklüğünde ikrar etmesek birlikte 1.5 yılı çok bire bir süredir düzetilmesini beklediğimiz sorunlar için gelişigüzel konkre bire bir kadem atılmaması zımnında; Ati Partisinde siyaset yapmak vakit kaybetmeden hemşerilerimizi kundaklamak olacaktır.

Öncelikle Birlik Muşlu Hemşerilerimizden özür dileyerek ülke ve kaza başkanlıklarından istifa ettiğimizi peşi sıra gelecek partisinin yapılış ilkelerine dönene büyüklüğünde yöneticilerimiz ve üyelerimizle partimizden çekilme ettiğimizi tekmil kamuoyuna bildiririz.” – MUŞ

Share: