Hakkarili Gamzenur, çalıştığı bakkalda derslerini ihmal etmeyerek tababet fakültesini kazandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ailesine müzaheret etmek üzere çalıştığı bakkalda darülfünun sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Gamzenur Okto, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşmeyi başardı.

Esenyurt Mahallesi’nde etkili Okto ailesinin 4 çocuğundan yeryüzü büyüğü olan Gamzenur, bağırsak dekorasyon ustası olan babasına yardım etmek amacıyla akrabalarının bakkalında çalışmaya başladı.

Geçen sene liseden mezun olan ve üniversite sınavında istediği çağ gelmediği için tercih yapmayan Gamzenur Okto, dükkanda müşterilerle ilgilenirken bir zamanda darülfünun sınavına dahi hazırlandı.

Yüksek Tedris Kurumları sınavında aldığı 516 puanla el ikincisi olan Okto, Değerlendirme, Güzel ve Oyun Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) vasıtasıyla evvel açıklanan komplo sonuçlarına bakarak Çukurova Üniversitesi Tababet Fakültesi’ne yerleşti.

Yaşadığı zorluklara karşın pes etmeden derslerine fiilen çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürmenin sevincini tüvana Okto, ailesine dahi büyük tıpkısı gelgel yaşattı.

“Herkes pes etmeden öğüt çalışsın”

Okto, AA muhabirine, Liselere Antre Sınavı’nda üstelik yüksek fakül alarak yerleştiği Van Tuşba Bilgi Lisesi’nden geçen sene çıkışlı olduğunu söyledi.

Babasının inşaatlarda çalıştığını, ona abra olmamak amacıyla ilk etapta dershaneye gitmediğini anlatan Okto, şöyle konuştu:

“Babamlara korumak için akrabalarımızın dükkanına bakıyordum. Müşteri geldiğinde onlarla ilgileniyor, gittiklerinde ibret çalışıyordum. Ara ayında dershaneye gitmeye başladım. Öğretmenlerim bana çok yardımcı oldu. Çocukken doktor kalkışmak istiyordum. Babam da haddinden fazla istiyordu. Babamın çokça istemesi benim azmimi artırdı.

Bire Bir çevrim haddinden fazla zorlandım, bırakacak duruma geldim. Bilahare bu büyüklüğünde ilerlemişken bırakmamam gerektiğini düşündüm. O dönemden sonradan çok ongun toparladım. Ağır Ezgi şekilde, temas sabahleyin sorun ve omur sorularını çözdüm. Takıldığım konularda notlar aldım. Geç saatlere kadar öğüt çalıştığım oldu. Azmederek kazandım diyebilirim.”

Dükkanda müşterilerle ilgilendiği için çalıştığı konuya odaklanamadığı zamanların dahi olduğunu tamlayan Okto, “Benzeri yerden sonra alıştım. Tıpkı husus istiyorsam bunlara katlanmak zorundayım diye niteleyerek düşündüm. Hocalarım, babam ve annemin çokça desteği oldu. Herhangi Bir madde onların yüzündeki gülücüğü yok etmek içindi gerçekte. Buna da değdi. Eminim onlar benden çıktı sevindi. Ailemizde önceki tababet fakültesi öğrencisi ego oldum. Bu yüzden haddinden fazla mutluyum.” diyerek konuştu.

“Kızımla hava duyuyorum”

Ağababa Hüseyin Okto ise kızının başarısıyla gurur duyduğunu, seçkin ant arkasında durduğunu söyledi.

Hüseyin Okto, “Gamzenur yumruk şartlarda buraya geldi. Çalışma azmi çok iyiydi. Hem markete baktı hem bile okul çalışmalarını aksatmadı. Bizi çokça bahtiyar etti. İnşallah ailemize ve milletimize yalabık tıpkı doktor olur ve pir bakım yapar. Ailemizin evvel doktoru olacak. Haddinden Fazla mutluyuz.” ifadelerini kullandı.



Share: