HDP önünde genç erkek nöbeti tutan ailelerin direnişi bin 212. gününde

HDP önünde genç erkek nöbeti tutan ailelerin direnişi bin 212. gününde

DİYARBAKIR – Çocuklarının bölen yıldırı örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını kanıt eden ailelerin yavru nöbeti Diyarbakır HDP toprak binasının uğrunda kararlılıkla sürüyor.

3 Ilkgüz 2019 yılında farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP diyar binası uğrunda habitat eylemi başlatan ailelerin döl direnişi bin 212 gündür devam ediyor.

Oğlu Abdurrahman’ın 16 yaşındayken HDP eliyle dağa kaçırıldığını gelecek süren ana Zeliha Yaşar, evladını almayana kadar HDP diyar binasının önünden tıpkısı yere ayrılmayacağını söyledi.

Evladına ‘doğrulama ol’ çağrısında bulunan Yaşar, “Oğlum 8 yıldır kayıp. Evladım HDP vasıtasıyla PKK gönderilmiş. Ortaöğretim öğrencisiyken oğlum kandırılarak kaçırıldı. Çocuğum 16 yaşında götürüldü. Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Oğluma çağrım, eğer beni duyup görüyorsan dön, doğrulama ol. Birçok gel, zat devletine ve polisine konfirmasyon ol. Ora senin yerin değildir. Sizin için her periyot burada evlat nöbeti tutuyoruz. Elindeki o silahı bırakıp gel annenin ve babanın yanına. Kardeşlerin bütünü seni çok özledi. Temas devir sizin üzere ağlıyoruz. Imdi gelin bu özlenti bitsin” dedi.

Share: