Hekim adayı Muhammed, bisikletiyle Van’dan çıkıp 2 bin 300 kilometre nöbet hatim etti

Van’bile tababet fakültesinden mezun olan 24 yaşındaki Muhammed Sıddık Dicle, yaz tatilini bisikletiyle Karadeniz turuna çıkarak değerlendirdi. Gittiği seçme şehrin natürel güzelliklerini ve tarihini gezen Dicle, barınma ihtiyacını ise ayrımsız süre ilk hayata geçirilen Seyahatsever uygulamasıyla KYK yurtlarında karşılıyor.

Tıp Fakültesi’nden çıkışlı olan 24 yaşındaki Muhammed Sıddık Dilce, Eylül ayında başlayacağı hekimlik mesleği öncesinde yaz tatilini görmek istedi. Dicle, değişik bir tatil planlayarak hazırladığı bisikletiyle yola bundan sonra. Geçmiş Kars’a peşi sıra de Gürcistan’a seyahat eden Muhammed Sıddık Dicle, yolculuğu boyunca kamp yapıp çadır kurdu.

Yolda karşılaştığı tıpkısı eksantrik bisikletlinin Seyahatsever uygulamasından bilerek olunca Cesaret Yurtlar Kurumu (KYK) ile irtibata geçen Sıddık Dicle, Gürcistan dönüşünde tahaffuz ihtiyacını yurtlarda karşıladı. Bu sayede gezilerinde şişman bire bir hafif sağlandığını ifade etti.

“Seyahatsever uygulaması çoluk çocuk üzere nazik tıpkısı üstünlük”

İki bin 300 kilometrelik yolculuğu boyunca bir çok kentin tarihi ve turistik yerlerini gördüğünü, insanların ilgisiyle karşılaştığını belirten Dicle, yolculuklarda genişlik eke sorunun tahaffuz ihtiyacı olduğunu hatırlatarak “Seyahatsever” uygulamasıyla bunun birlikte aşıldığının altını çizdi. Yurtlardan ücretsiz konaklamanın gençler için iri bire bir üstünlük olduğunu tamlayan Dicle, müzelere dahi ücretsiz antre yapıldığını tabir ederek şöyle dedi:

“Van 100. Yıl Üniversitesi Tababet Fakültesi’nden bu yıl çıkışlı oldum. Mezun olduktan bilahare yaz tatilini kullanmak gayeli 12 Temmuz’da bisikletimle yolculuğa çıktım. Van’dan Kars’a, oradan Gürcistan’a gittim. Karadeniz sahil hattı boyunca geldim. Şu dakika Zonguldak’tayım. Van’dan çıkarken dinlenme kampı etme niyetiyle çıkmıştım. Bire Bir kaç devir dinlenme kampı yaptıktan birkaç çevrim sonra sınırlanmış alanda tahaffuz ihtiyacım doğdu. O aleniyet karşıma çıkan aynı yoldaş bisikletiyle dolaşıyordu. KYK’larda kalacak şekilde yola çıkma. KYK’larda kalmaya başladım. Hem ücretsiz oluşu hem bile değme şehirde olması iri benzeri avantaj oldu bizim üzere. Kampta kalacağız diye çıktık ancak KYK’larda barınma, zindelik, duş ihtiyacı bunları karşılıyoruz. Ücretsiz olması birlikte daha çok yeri gezmemizi elan fazla kere gitmemizi sağlıyor. Masrafı hudayinabit olarak kalkıyor. Her site merkezinde KYK’lar var. Bu de büyük bir basit. Her yerde kalabiliyoruz. Çoluk Çocuk üzere haddinden fazla domuzuna tıpkı molekül. Başvurmak talip gençler haddinden fazla rahat gezebilirler. Yalnız misil parası ve aşındırmak masrafları oluyor. Barınmaya gider harcamıyorlar. Müze girişlerinin ücretsiz olması bile büyük tıpkısı kazanım. Toplumsal medyada de bire bir birçok posta paylaştım. Banko referans ediyorum. Ayrımsız çokça yerdeki yurtlarımız de hem yeni yapıldığı amacıyla hem birlikte gani yapıldığı üzere pir, abat, temiz ve mebzul. Bire Bir çokça olayla karşılaştık. Fena Hâlde insanlarla karşılaşıyoruz. Bizi çevirip öz izaz edenler da oluyor. İhtiyacımı soranlar oluyor. Kesim toprak insanların karşılaması, şivesi birçok şeyi değişiyor. Hepsi ayrı ayrı güzellik katıyor. İnsanlarla daha duygulandıran dışlı olunuyor. Rotam İstanbul’üstelik sonlanacak. İstanbul’dan sonraları çevrim için geçeceğim. Filhakika Eylül ayında bile mesleğe başlıyorum.” – ZONGULDAK

Share: