İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa’da ziyaretlerde bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa’nın gâh ilçelerini musahabe etti.

İmamoğlu, Gemlik Belediyesi Zirai Kalkınma Ofisinin açılışına katıldı.

Ardından merhum Cumhur Reisi Mahmut Cesamet Bayar’ın anıt mezarını ziyaret fail İmamoğlu, Umurbey Mahallesi’ndeki Rustik Kalkınma Ofisinin birlikte açılışını yaptı.

İmamoğlu, açılışta, ofisin, haddinden fazla özel aynı mücahede olduğunu söyledi.

Buradaki üretimi ve bunun hep ülkeye pazarlanmasını incelediklerini vurgulayan İmamoğlu, “Cennet ayrımsız ülkemiz var. Burayı cennet işleyen unsurlar var. Biri doğası, biri insanları. Eke insanları var. Temas ırktan, herhangi bir yöreden, herhangi bir dinden. Biz hepsiyle Türk milletiyiz. Biz önümüzdeki yüzyılı bambaşka tıpkısı seviyeye taşıyacak memur insanlarız.” diyerek konuştu.

İmamoğlu, Bursa Bağlı Çarşı esnafını ziyaretinin ardından Nilüfer Belediyesine geçti.

Burada kurulan sahnede konuşan İmamoğlu, ülkenin taze nüfusunun sayısına dikkati çekti.

Demokrasinin önemine dahi değinen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Tığ 21’inci yüzyılla ait hayallerimizin rastgele birini teker teker hayata geçireceğiz. Bunu görmüş geçirmiş, evire çevire insanlarımızın sebebiyle, Türkiye’nin pırıl pırıl taze insanlarıyla başaracağız. Çokça birkaç kaldı, çok çalışıyoruz. Hepimiz Nilüfer Belediyesinde olduğu kabil iyice işler özne insanlarız, 6’lı masa çokça çalışıyor. Hepimiz bu sürecin kazançla bitmesi amacıyla hayaller kuruyoruz.”

Mudanya ziyareti

Mudanya ilçesinde Ateşkes Meydanı’nda vatandaşları selamlayan İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, mücadelelerinin 86 milyon insanın mücadelesi olduğunu savundu.

Demokrasi ve hak mücadelesi verdiklerini anlatan İmamoğlu, ” Türkiye Cumhuriyeti’ni el erki ve adaletle taçlandırdığımızda, yani faziletli bir doğruluk duygusunun var olduğu toplumda, biz gençlerin ‘yurtdışına gideceğim’ lafını değil, ‘bu memlekette üreteceğim’ hayallerini konuşacağız.” dedi.

İmamoğlu’nun ziyaretleri sırasında gâh vatandaşların reaksiyon gösterdiği görüldü.

Share: