Iyicil gurbetçiden merkep yüküyle pusula

Balıkesir’in Havran ilçesinde, Almanya’bile ruhlu gurbetçi vatandaş bir eşeğin heybesine yüklediği kırtasiye malzemeleri ve kitapları çocuklara dağıttı.

Türkiye’nin eşekli Dostoyevskisi kendisine isimlendirilen ve 30 senedir Almanya’birlikte yaşadığı öğrenilen 59 yaşındaki Ersin Bilgili isimli iyilikçi Anadolu’daki köyleri gezerek çocuklara pusula dağıtıyor.

Havran’nın Fazlıca Mahallesi’ndeki Halil İbrahim Sebep İlkokulu’nu mülakat fail iyilikçi gurbetçi, Türk ve dünya klasikleri ile kırtasiye malzemeleri dağıtıp çocukları sevindirerek gönüllerde taht kurdu.

Okulun bahçesinde çocuklarla kahvaltı üstelik yapan iki çocuk babası Ersin Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilkokulda öğretmeniyle ortada güzeşte benzeri diyalogdan etkilenerek bu projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Benzeri dönem dersini yapamadığı üzere öğretmenin ‘Neden dersini yapmadın?” sorusuna; “Ben de tür defter mi var?” diye karşılık verince öğretmeninin namına kızdığını ve “Seni eşek sudan gelene kadar seni döverim” ifadeleri konusunda durumu annesine harfiyen aktardığını anlatan Ersin Bilgili, “Annem birlikte bana öğretmenine gidip merkep sudan gelmezse ne kadar payanda yiyeceğimi sormamı söyledi. Annemin bu cümlesinden sonradan köle edebi ve gülmeceli olarak çok sunturlu bire bir kalp ve us oluştu. Bire Bir köy çocuğu yerine öğretmenim o cümleyi kurduktan sonradan okulda oturup derslik penceresinden dağlara taşlara göre benzeri sahne kurdum; ‘Birisi eşeklerin üzerine heybelere, hurçlara nev, defter, pusula yükleyip getirip bize vermiş olsa.’ diyerek. Demin ego bu hayali gerçeğe çevrilemek üzere yola çıktım” dedi.

Bunun üstüne geçmiş geçmiş doğup büyüdüğü Erzincan’ın Çayırlı ilçesine gidip 800 öğrenciye türlü, defter, silgi ve buna eş hediyeleri çocuklarla buluşturduğunu dile getiren Hakim şu esas büyüklüğünde 6 bin köy çocuğuna ulaştığını kaydetti.

Her ay Almanya’daki, Avrupa’daki dostlarıyla 40 üniversiteli öğrenciye burs verdiklerini, yazdığı kitabın gelirini köy çocuklarına bağışladığını tamlayan Ersin Bilge, “Ego artık karye çocuklarıyla dönüp 8-9 yaşındaki çocukluğumu yaşıyorum. Hayalinin peşinde koşan biri namına çocukların arasında olmaktan bile haddinden fazla mutuyum. Ego buraya istesem lüks araçlarla gelebilirim. Amma ego çocukken eşeği düşündüm. Eşekle yola balkon hayali kuran bire bir yavru namına okulun kapısından eşekle geldiğimde sevgili çocuklarımız bu konsepti hiçbir ant unutmayacak” diye konuştu.

Fazlıcalı öğrenciler ise eşekle gelmesi karşısında sangılık ve bahtiyarlık yaşadıklarını söyledikleri gurbetçiye hediyelerinden kontekst teşekkür etti. – BALIKESİR

Share: