Kadınlar Haset onlar amacıyla ekşimsi geçiyor

– Kadınlar Haset onlar üzere ekşimsi geçiyor

MUŞ – Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıma illet olan depremlerin ardından Muş’taki Yetik Gazi Mektepli Yurduna yerleştirilen depremzedeler üzere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ekşimsi geçiyor.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne mecbur bilgisizlik merkezinde müteharrik gençlik liderleri ve gönüllü gençler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü zımnında Haberdar Gazi Mektepli Yurdunda artan depremzede kadınlara karanfil vererek günlerini kutladı. Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerinin Kadınlar Günü’nde kendilerini unutmadıkları üzere bahtiyar olduklarını belirten depremzede Elif Yarçin, “Yaşadığımız asrın felaketinden çevre Malatya’dan Muş’a geldim. Çokça iyicene karşılandık, çok sunturlu ağırlandık. Bugün dahi Kadınlar Günü, sıhhatli olsunlar bizleri unutmadılar. Çiçeklerimizi getirdiler. Bugün birlikte unutulmadık. Herkese çokça teşekkür ederim” dedi.

Kadınlar amacıyla dünyanın çokça pres tıpkı vadi olduğunu tabir eden depremzede Gizem Solak ise Kadınlar Günü’nün kendileri için buruk geçtiğini belirterek, ” Gaziantep’ten Muş’a oğlumun eğitimleri için geldim. Oğlum burada hususi eğitimine bitmeme ediyor. Oğlumun özel durumları var. Yaralarımızı koymak amacıyla burada çokça fena hâlde icraat yapılıyor. Tığ burada haddinden fazla iyiyiz, huzurluyuz. Buraya akmak bizlere haddinden fazla iyi geldi. Burada adamakıllı ayrımsız kültürün süresince bulduk kendimizi, tümce insanlık görevini haddinden fazla bereketli üstlenmiş. Zaman Kadınlar Haset ve ara sıra yazılar okuyorum, ‘kadın atılmak yeryüzü şişman direniştir’ diyerek. Sıradan anca, kadınlar amacıyla dünya çok print ayrımsız meydan. Çocuklarımızın başında olabilmek ve zihayat ebeveynler kalkmak amacıyla bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin yarası kendisine haddinden fazla okkalı. Birçok ev birçok trajediye boyun döndürmek zorunda kaldı. Allah’ın takdiri. Kadınlar Günü’nü canımız acıyarak kutluyoruz. İnşallah artık daha büyük teessürat yaşamayız” ifadelerini kullandı.

Share: