Muşlu aileler çocukları üzere HDP önündeki eylemlerini sürdürdü

Muş’ta, çocuklarının terör örgütü PKK vasıtasıyla dağa götürülmesinden HDP’yi sorumlu markajcı aileler, partinin devlet başkanlığı önünde yerleşme eylemi yaptı.

Çocuklarına telaki ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, temas hafta çarşamba haset yaptıkları eylemi sürdürdü.

HDP İl Başkanlığı binası uğrunda ayrımsız araya mevrut aileler, “El düşmanı öğür”, “Evlatlarımızı vereceksiniz”, “Ha HDP ha PKK”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Daha Çok kâfi yakamızdan düşünüm” ve “Kâfi imdi evlatlarımızı bırakın” bağlanmış pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarıyla eyleme katılan ana ve babalar, evlatlarına “tasdik ol” çağrısında bulundu.

Cet Halit Altun, gazetecilere, HDP önündeki eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Yıllardır uşak hasreti çektiklerini dile getiren Altun, “Tanrı haklarımızı onlara bırakmasın. HDP çocuklarımızı kandırdı, dağa gönderdi. Zat çocuklarını ise özel okullarda okutuyorlar. Yeter bize bu acıyı çektirdiler. 100 yıl da olsa bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızı bize verin. Tanrı bu acıyı onlara da çektirsin inşallah.” diye konuştu.

Anne Naciye Sönmez Kader dahi oğluna teslim olması çağrısında bulunarak, “Kerem babamızdır. Bu bayrak bizim bayrağımızdır. Bu bayrağa sırtınızı çevirmeyin. Bu devlet bizim devletimiz.” ifadelerini kullandı.

Ayten Koçhan dahi ayrımsız bala üstelik dağda kalmayıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Ersin, oğlum, sesimi duyuyorsan dön, gel devletimize doğrulama ol. HDP ve PKK’dan çocuklarımı istiyorum. HDP Kılıçdaroğlu’na destek veriyor. HDP’yi kapatsınlar. Kâfi analar babalar ağladı. Onlar bizim ciğerimizi yaktılar. HDP yılanın başıdır. Çocuklarımızı istiyoruz onlardan. Bugün 8 Mart Acun Kadınlar Haset, gür kim kadınlar var. Biz kadınlara momentum istemiyoruz.”

Share: