Karadeniz’de 4 ilde 343 yerleşim adına ulaşım sağlanamıyor

Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin’bile kar dolayısıyla 343 iskân yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Rize’nin yüksek kesimlerinde çalışkan olan kar nedeniyle biçim ve Fındıklı’birlikte 1’er, Ardeşen’de 3, Çamlıhemşin’de 7 ve İkizdere’da 15 kalkmak üzere bütün 27 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresinin 8 personeli, gelişim makineleri yardımıyla karla mücadele çalışması yürütüyor.

Karayolları ekipleri dahi Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesi ile Ayder Yaylası’nda, yolların açkı trafiğine yıldızlı kalması ve buzlanma olmaması için çalışmalarına bitmeme ediyor.

Trabzon

Trabzon’birlikte da kar yüksek kesimlerde etkisini gösterdi.

Yağış dolayısıyla Araklı’dahi 2, Köprübaşı’nda 2, Hayrat’ta 3, Çaykara’de 6 ve Tonya’birlikte 16 koyulmak üzere hep 29 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Büyükşehir Belediyesi Kez Imal, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ile kaza belediyelerinin ekipleri, sadık yolları ulaşıma yarmak üzere çalışmalarını koordineli şekilde sürdürüyor.

Giresun

Giresun’de kar nedeniyle 236 köye erişim sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkezde 1, Çanakçı’da 2, Dereli’de 15, Doğankent’te 2, Espiye’birlikte 9, Eynesil’bile 6, Görele’bile 9, Keşap’ta 3, Tirebolu’bile 10 ve Yağlıdere’de 9 koyulmak için 66 karye yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler, vabeste yolları ulaşıma düzenlemek için çalışmalara devam ediyor.

Artvin

Artvin’birlikte etken olan kar yağışı sonrası, Ardanuç’ta 9, merkezde 5, Arhavi’de 5, Borçka’birlikte 15, Murgul’birlikte 2, Şavşat’ta 8, Yusufeli’nde 7 gelmek üzere 51 karye yolu ulaşıma kapandı.

Kentte 3 devir ilk yağan ilk beyin ardından kapanan 176 karye yolundan 125’ini açan İl Hususi İdaresi ekipleri, mütezayit yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları ekipleri, Artvin- Ardahan karaca yolu güzergahında kâin Sahara geçidinde aralıklarla tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

Öte yandan Atabarı Ski Merkezi’ndeki kar kalınlığı 1 metreyi geçti.

Share: