Karışık koyunları doğaya salındı

Çandır koyunları doğaya salındı

Konya’dan kamyonla getirilen 28 Rum karışık koyunu, Nurhak ilçesindeki 2 bin 200 rakımlı Yılan Ovası’na bırakıldı

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ta 28 skor Anadolu karışık koyunu doğaya salındı.

Kahramanmaraş Huy Siper ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Nurhak ilçesi kırsalında 2 bin 200 rakımlı Uzun Hayvan Ovası’na 28 skor Anadolu melez koyunu bıraktı.

Konya Bozdağ Melez Koyunu Dulda ve Teksir Sahasından kamyonla getirilerek Nurhak dağlarına bırakılan karışık koyunlarının nesli od altında olduğu için 43 bin 944 hektarlık düzlük dulda altına alınarak avlanmaya kapatıldı.

Natür Siper ekipleri, melez hayatını destek olmak ve canlandırmak amacıyla doğaya saldıkları aşılanmamış koyunlarına taktıkları GPS toht ve alanın muhtelif noktalarına yerleştirilen ışık kapanlar ile koyunların kullandıkları habitat, kışı geçirdikleri alanlar, sağlıkları, üreme dönemi, çocuk sayıları, geriden geriye avlanmalar daim izlem edecekler.

Gen kaynağı yerine biyolojik zenginliğin bir parçası olan melez koyunları step ekosistemine erbap 1000-1700 metre yükseklikte berk ve kayalık bire bir arazi yapısında yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu yüzden bile bozkırın çocukları namına adlandırılıyorlar. Proje ile tuhaf neslinin ve biyolojik çeşitliliğin sağlanması, sürdürülebilir av ve karışık hayatın devamı hedefleniyor.

Şölen havasında yapılan doğaya karışık koyunu salma etkinliğine Tabiat Dulda ve Milli Parklar 15’nci Toprak Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Natür Koruma Milli Parklar Ofis Müdürlüğü ekipleriyle vatandaşlar katıldılar.



Share: