Karslı dağcılar Süphan Dağı’na tırmandı

Karslı dağcılar, 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na tırmandı. Dağcılar 3’üncü denemede doruk yaptı.

Kars Alpinizm ve Taharri Istirdat Derneği (KARSDAK) üyesi dağcılar, elan evvel 2 nöbet kış tırmanışı üzere gittiği, ancak damarı bozuk hava koşulları ve çığ tehlikesi dolayısıyla zirve yapamadan hoşgörüsüz yaklaşmak zorunda kaldıkları Türkiye’nin yer erdemli 3’üncü dağı olan Süphan Dağı’na tırmanırken, Bitlis’in Adilcevaz ilçesine kapalı Aydınlar Beldesi Kışkıllı Köyü rotasından tırmanan dağcılar dayanıklı bir tırmanışın arkası sıra doruk yapmayı başardı.

4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı tırmanışına KARSDAK Başkanı Özfer Bonkör liderliğinde Prof. Dr. Doğan Gönüllü, Kemalettin Özışık, Mehmet Gün, Ateş Parçası Merkit, Erdinç Erdağı, Dirayetli İşlekter, Nesip Kılıçaslan ve Özkan Soylu katıldı.

Zirvede izah işleyen Başbuğ Bonkör, “Ülkenin sunma faziletkâr üçüncü dağı olan Süphan Dağına doruk yapmanın mutluluğunu üçüncü denememizde yaşadık. Yaptığımız bu zirveyi önceki sene biaman hastalığa fersude sakıt arkadaşımız Doktor Yakup Raşidoğlu ve Kars dışında olup dahi irtibatını kesmeyen dostlarımıza armağan ediyoruz” dedi.

Öte yandan Süphan Dağı’na tırmanmayı başaran Karslı dağcıların zirvede Türk Bayrağı fonlu Atatürk posteri açtı. – KARS

Share: