Kasır Mezeköy’de gerginlik

Aydın’ın Köşk ilçesine sınırlanmış kırsal Mezeköy Mahallesi’nde kurulmak istenen jeotermal neşelilik santraline karşı sâdır kâh vatandaşlar bölgede eylem başlattı. Firma tarafından bölgeye gelişim makinesi irsal edileceğini öğrenen köylüler ve çevreciler santralin kurulacağı bölgeye giden yolu trafiğe kapatırken, uyanık de bölgede tansiyonu hafifletmek üzere karayolunu trafiğe kapatarak geçişleri kontrollü yerine sağlamaya başladı. Firmanın adeta gasp edercesine arazilerinin konusunda kalmak istediğini belirten köylüler ve yer sahipleri gelişim makinelerinin bölgeye girişine müsaade etmedi.

Sabah saatlerinde bölgeye aksiyon makinesi irsal edildiğini öğrenen ayrımsız kadro vatandaş duruma aksülamel ifşa etmek için alana gitti. Köylünün mukavim çoğunun ve ihtiyar heyetinin karışan olmadığı eylemde haricen çevreci oldukları gerekçesiyle çokça sayıda kişinin katılması dikkat çekti.

Şu anda köylülerden çıktı dışardan çevreci sıfatıyla gelenlerin eylemlerine bitmeme ettiği köyde eylemcilerin sesinin tarla sahiplerinden daha fazla çıktığı görülürken, jandarma ekipleri bölgede degaje yetenekli asayiş önlemi aldı. Çevreci sıfatı ile bölgeye mevrut eylemciler güvenlik güçlerinin tarla sahipleri ile ülfet talebine bile alın çıkarken şu anda köyde yüklülük ve çevrecilerin eylemi bitmeme ediyor.

Eylemcilerin çoğunluğunu dışarıdan gelen kadınlar oluştururken bitirmiş ekipleri temas olumsuzluk yaşanmadan ortamı sakinleştirmeye çalışıyor. – AYDIN

Share: