Kent merkezine mevsimin önceki ocak düştü

Kent merkezine mevsimin evvel familya düştü

Sivas’ta şeb saatlerinde canlı olan kar yağışı tarihi site merkezini beyaza bürüdü

SİVAS Sivas’ta geceleyin saatlerinde aktif olan kar yağışı tarihi şehir merkezini beyaza bürüdü.

Sivas’ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Hareketli olan kar yağışı sonrası cadde ve sokaklar beyaza büründü. Mevsimin ilk karı ile mülaki tarihi şehir meydanında ise kartpostallık görüntüler oluştu. Kâh vatandaşlar bellek yağışını okazyon bilip bereketli bol ışık çektirdi.

“Kar manzarası insana bahtiyarlık veriyor”

Cemal Cirit, kar yağışının ve kar manzarasının insana mutluluk verdiğinden bahsederek, “Sivas’ta mufassal süre yaşayanlar kişmiri alışıktır. Normalde bu mevsimde henüz çok kar olurdu amma bu senenin ilk karı bugün yağdı. Ego sülale seviyorum ve ocak görünce memnun oluyorum. Beyaz rengi saflığı ve güzelliği katakulli valör ve kar manzarası insana bahtiyarlık veriyor. Karı görünce çocukluğumuza dönüyor. Sivaslılar aile seviyor ve böylelikle buluştuk karla” dedi.

“Sabah karla uyandım ve haddinden fazla sevindim”

İhsan Ünsal, kar yağışıyla uyandığını ve çokça sevindiğinden bahsederek, “Sivas’ta kar yağışını bekliyorduk, kar bereket ve inşallah henüz eli nimetli kar yağışı bekliyoruz. Sabah karla uyandım ve haddinden fazla sevindim, inşallah kar yağışı bitmeme ayar. Sivas bilindiği amacıyla şita memleketi ve kar olmazsa olmazı. Kar olmazsa Sivas’ta maltalık durur, karsız Sivas’ı düşünemiyorum” diyerek konuştu.

Share: