Kıbrıs gazilerinden KKTC’ye görüşme

Familya ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının organizasyonuyla Türkiye’nin 7 bölgesinden Kıbrıs Barış Harekatı’na kümeli 7 Kıbrıs gazisi ziyaretlerde gezmek ve gençlerle tıpkı araya karışmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitti.

Bakanlıktan yapılan bağlanmış açıklamaya göre, şehit yakınları ve gazilerin kazançlı, içtimai ve kültürel yönden desteklenmesine yönelik etkinlikleri sürdüren Martir Yakınları ve Gaziler Umumi Müdürlüğü, “Kıbrıs Gazilerimizin Kıbrıs Gençleriyle Mavi Vatan Buluşması” isimli projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında, Türkiye’nin 7 bölgesinden Kıbrıs Hazar Harekatı’na katma 7 gazi KKTC’ye gitti.

Ankara, Antalya, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Malatya ve Samsun’dan katılan Kıbrıs gazileri, uğruna gazi oldukları toprakları yıllar sonra baştan ülfet etmenin heyecanını yaşadı.

KKTC’bile 2 devir sürecek izlence kapsamında izzet erkanına ziyarette bulunacak gaziler, Kıbrıslı gençlerle söyleşide aynı araya gelerek anılarını, yaşadıklarını paylaşacak.

Gaziler, Derbent Şehitliği, 1974 Harekatı Karargahı, Hz. Ömer Türbe ve Mescidi ile Girne, Gazimağusa, Maraş ve Lefkoşa’üstelik mütenevvi yerleri konuşma edecek.

“Gazilerimizle Kıbrıs’ta hararetli gençleri ayrımsız araya getirmeyi hedefliyoruz”

Martir Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Şemseddin Sarp de projeye ilgilendiren şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu projemizle savaşa katılarak yiğitlik unvanı alan ve Türkiye’nin değişik coğrafyalarında etkili gazilerimiz ile Kıbrıs’ta cıvıl cıvıl gençlerin aynı araya getirilmesini hedefliyoruz. Antrparantez savaşın yapıldığı yerlerin ziyaret edilmesi ve geçmişten mütezayit izlerin, zorlukların, kahramanlıkların hafızada tazelenmesi, yaşananların gailesiz kuşaklara aktarılması amacıyla toplumsal zihin ve duyarlılığın harekete geçirilmesi da bizim üzere önem taşıyor.”

Share: