MANİSA’DAKİ ‘SOSYAL MARKET’TEN 14 BİN 732 DEPREMZEDE FAYDALANIYOR

MANİSA’bile, vilayet öncülüğünde, Yunusemre 75. Sene Bilgisizlik Merkezi aile sahipliğinde kurulan ‘içtimai market’ten kente gelen 14 bin 732 depremzede faydalanıyor. Markette lise ve darülfünun öğrencilerinden oluşan fahri çoluk çocuk görev alıyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası 14 bin 732 depremzedenin misafir edildiği Manisa’birlikte, ‘sosyal market’ açıldı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in talimatıyla, Yunusemre 75. Yıl Gençlik Merkezi’nin spor salonu markete dönüştürüldü. Manisalı iyilikçi vatandaşların destekleriyle gerçekleştirme edilen ürünlerin düzlük aldığı markette lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü çoluk çocuk görev alıyor. Manisa Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü ve Sosyal Arkalama Merkezi Sorumlusu Nagihan Eroğlu, sosyal markette incelemelerde bulunup, Yunusemre 75. Sene Gençlik Merkezi müdürü Ulaş Uçar’dan bilgi aldı. Eroğlu, Yaşanan yer sarsıntısı sonrası Valimizin talimatıyla burada benzeri anahtar merkezi ve tezce yanı sıra ‘içtimai market’ oluşturduk. Cemi depremzedelerimize burada hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar ilimize 14 bin 732 depremzede geldi. 1400’ünü sıkı, misafirhane kabil yerlerde konuk ediyoruz. Anahtar üzere mevrut vatandaşlarımızın zamanlarını çokça almamak ve onları yormamak namına aynı alanda içtimai marketimize yönlendiriyoruz. Burada anne gerekseme malzemelerini, hıfzıssıhha, çul kabilinden ürünlerini temin ediyoruz dedi.

‘YARDIM KOLİLERİNİ GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIMIZ HAZIRLIYOR’

Depremin yaşandığı evvel günden itibaren desteklerin sürdüğünü tamlayan Eroğlu, Merkezimizde etkin fahri arkadaşlarımız kolilerini hazırlıyor. Götürme imkanı olmayan ailelerimizin ihtiyaçlarını araçlarla evlerine bırakıyoruz. Buradaki tam malzemeler Manisalı hayırseverler tarafından gönderiliyor. Onlara birlikte çokça teşekkürname ediyoruz. Depremin yaşandığı önceki günden itibaren ayrımsız şekilde yardımlarını bize ulaştırdı ve biz da ilimize gelen depremzedelere verdik. İnşallah kardeşlik ile bu dayanabilen günleri atlatacağımızı düşünüyor ve aynı daha yaşanmamasını umut ediyoruz ifadelerini kullandı.

‘UMARIM DEVLET ADINA ALTINDAN KALKARIZ’

Içtimai markette fahri kendisine müteharrik Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin (CBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü 2’nci derslik öğrencisi Halil Acara (20), Depremin olduğu geçmiş günden itibaren arkadaşlarımızla gelişigüzel gönüllü olarak burada bulunuyoruz. Manisa’de 14 bin 732 ailemiz bulunan, misafirlerimiz gelmeye üstelik bitmeme ediyor. Cemi misafirlerimizde oluşturulan sosyal markette elimizden geldiğince yardımcı olmaya mücahede gösteriyoruz. Korkulu ve keskin aynı süreç. Umarım talih namina altından kalkarız. Duyarlı olan ve depremzedeler üzere içtimai markete yardımlarını gönderen Manisa halkına teşekkür ederim dedi.

Hatay İskenderun’birlikte depreme yakalanan ve evi ağır hasar düzlük ve eşi Şükriye Mütebessim’la (70) Manisa’daki kızının evine yerleşip, toplumsal marketten faydalanan Bekir Mütebessim (72) ise Allah devletimizden razı olsun. Bayağı haddinden fazla şişman bir devletiz. Tığ devletimizden razıyız. Afet, yer sarsıntısı, kısırlık görebiliriz amma devletimizi daima ölümsüz dercetmek isteriz diyerek konuştu.

Share: