Mardin, Şırnak, Siirt, Bingöl ve Batman’dan deprem bölgelerine destek

Mardin, Şırnak, Siirt, Bingöl ve Batman’dan zelzele bölgelerine personel, çevirgeç ve arkalama malzemeleri gönderildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Su ve Lağım Döşemi Umumi Müdürlüğüne tutkun personel, itfaiye aracı araçları, çetin tonajlı hisse senedi makineleri ile kazı kamyonları hareket noktalarına çakmak için yola artık.

Mardin Akarsu ve Lağım Döşemi Genel Müdürlüğünden 51 personel, 2 kazaratar, 2 tamirat aracı, hafif ticari miftah, 2 paletli kazaratar, Çevre Koruma ve Taharri Ofis Başkanlığından 38 personel, 3 minibüs, tır, İtfaiye Kat Başkanlığından 42 personel, 5 vasıta, Haber İşleri Kat Başkanlığından 5 kamyon, 2 kazaratar, 4 lopet, löder ve 20 personel sarsıntı bölgelerine gönderildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Uray Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mardin’dahi gelişigüzel birey kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki birlik öğrenci yurtlarında ve spor tesislerinde hiçbir sav olmadığını aktaran Demirtaş, talip vatandaşların buralarda kalabileceğini kaydetti.

Şırnak

Şırnak Valisi Osman Bilim Adamı başkanlığında Düzenlilik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıda, depremler dolayısıyla yapılacak yardımlar değerlendirildi.

Toplantıda, AFAD’dan 1 komütatör, 3 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 2 UMKE, 1 cankurtaran, İtfaiye Müdürlüğünden 2 dil, 8 personel, Cizre Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 1 çevirici, 5 personel gönderilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya, Şehremini Mehmet Yarka, İl Cingöz Komutanı Miralay Uğur Bozkurt, İl Inanma Müdürü Cemal Dalman ve ilgili alım temsilcileri katıldı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada üstelik, depremden etkilenenlere acilen ulaştırılmak amacıyla Valilik koordinesinde ayni ve nakdi arkalama kampanyası düzenlendiği belirtildi.

Vatandaşların Kızılay ve AFAD’ın hesap numaralarına bağışta bulunabileceği kaydedilen açıklamada, “Ayni yardımda (keçe, battaniye, ısıtıcı, kışlık çul malzemeleri, bot, tüketilebilir hazır gıdalar, içmece ve istimal suyu) çıkmak isteyen vatandaşlarımız ülke ve ilçelerimizdeki Içtimai ve Teavün ve El Birliği Vakfı müdürlükleri ile Türk Kızılay şubelerine başvuruda bulunabilirler.” ifadelerine saha verildi.

Şırnak Belediyesinin içtimai iletişim araçları hesaplarından yapılan paylaşımda de, hayırseverlerin yeni malzemelerini bölgeye yaraşmak için şehremaneti binası veya uray zabıta noktalarına getirebilecekleri aktarıldı.

Siirt

Siirt Belediyesinde görevli 85 yabanlık ekip, Adıyaman’daki arama kurtarma çalışmalarına korumak için yola artık.

Türk Kızılay Siirt Şubesince bire bir izzetüikram aracı Gaziantep’e, 30 kişiden oluşan gönüllü grup da kontrol kurtarma çalışmalarına korumak için Diyarbakır’a sevk edildi.

İHH Siirt Şubesi Kontrol Istirdat ekibi birlikte Diyarbakır’a giderek, enkazdaki arama istirdat çalışmalarına destek veriyor.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, depremden etkilenen vatandaşlar üzere spor salonları, camiler, taziyet evleri, düğün salonları, Budun Kıraathanesi, Budun Bahçesi, anaokulları ile Siirt Belediyesine ilişik Sosyal Tesisler, Budun Bahçesi, Kızlar Tepesi ve Karı Dirim Merkezi’nin münhal olacağını bildirerek, vatandaşlara yunak çorba, meşrubat ve mütenevvi ikramlarda bulunulacağını aktardı.

Bingöl

Bingöl Valiliği, Belediye ve Ticaret Sanayi Odası marifetiyle başlatılan kampanyaya vatandaşlar ve hayırseverler destek verdi.

Bingöl Belediyesinde ve bire bir alışveriş merkezinde aynı araya getirilen battaniye, ısıtıcı, kışlık faça, çocuk bezi, bala maması üzere malzemeler paketlenerek hazırlandı.

İlk yardım tırı hareket bölgesine ulaştırılmak amacıyla yola çıktı.

Yer Sarsıntısı bölgesine aynı tır henüz müzaheret gönderilecek.

Solhan ilçesinde üstelik vatandaşlar ve hayırseverler eliyle türlü müzaheret malzemeleri toplandı.

Batman

Batman Valisi ve Uray Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Özel İdaresi bahçesinde kontrol kurtarma ekibini Gaziantep’e uğurlama töreninde, Valilik koordinesinde sabahleyin saatlerinde 4 UMKE ekibi, 8 cankurtaran ile 47 personelin yardıma ihtiyaç duyan illere gönderildiğini söyledi.

Canalp, “Demin de Batman Belediyemizin, İl Hususi İdaremizin, Türkiye Petrolleri Çok Ortaklı Ortaklığının, Celal Su İşlerinin, AFAD’ın, Sosyal Teavün ve El Birliği Vakfının, Kızılay’ın ve Kozluk ile Beşiri Belediyemizin kurmuş oldukları 55 aracımız ve 293 personelimiz Gaziantep için yola çıkıyor.” diye niteleyerek konuştu.

Share: