Valilik ve Büyükşehir Tarihi Arasta Çarşısı’nı Eskimemiş Yüzüne Kavuşturdu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin işbirliğinde İncesu ilçesinin simgelerinden olan tarihi Karamustafa Kâmil Külliyesi içerisinde vadi düz Arasta Çarşısı, yeni yüzüne kavuştu. Arasta Çarşısı’nda cephe düzeltme ve yenileme çalışmaları yapılırken, çarşı sabunlarla ve umum el işi hasırlarla süslendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin destekleriyle, İncesu Kaymakamlığı ve İncesu Belediyesi’nin ahali ele vererek, Arasta Çarşısı’nı turizme kazandırma çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede Arasta Çarşısı mis kokulu sabunlarla ve el işleme hasırlarla süslendi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve İncesu Belediye Reisi Mustafa İlmek’in destekleri ile İncesu Arasta Çarşısı’ndaki tarihi dükkanlar çeşitlendirilerek, cephe düzeltme ve restorasyon çalışmaları ile bölge turizmine kazandırılıyor. Mavera yandan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Yetişek ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) üstelik halk emeği göz nuru hazırlanan Kayseri’ye başmaklık ürünlerin satışa sunulacağı KAYMEK İncesu Arasta Çarşısı Satma Ofisi ile çarşıdaki yerini aldı. Vali Çiçek ve Başbuğ Büyükkılıç’ın talimatlarıyla KAYMEK personeli tarafından 36 saatlik tıpkısı emek sonucu hazırlanan şube, KAYMEK kursiyerleri ve eğitmenleri tarafından umum emeği ayn nuru hazırlanan çeşit asıl rengarenk ürünlerle hizmet verecek.

Başbuğ Büyükkılıç, bahis ile ait yaptığı açıklamada; “Arasta Çarşımız deminden daha evire çevire. Kayseri Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi olarak Tarihi İncesu Arasta Çarşısı’na Kayseri’mize katışıksız dokunuşlar yaparak, çarşımızı zer hemşehrilerimiz, yerel ve yabancı turistlerimiz amacıyla ziyarete açtık” diyerek konuştu. Ilbay Çiçek ise; “Ilçe ve Belediye umum ele vermiş Büyükşehir’in destekleriyle ilçelerini hem güzelleştiriyorlar hem dahi turizme kazandırmak amacıyla çalışıyorlar. Arasta Çarşısı misk kokulu sabunlarla ve el el işi hasırlarla bezeli. Arasta’yı şimdi görmeliyiz” dedi. – KAYSERİ

Share: