Kayseri Şeker Hastalığı Fabrikasının su soğutma kulesinde çıkan cuşuhuruş söndürüldü

Kayseri Şeker Fabrikasının akarsu soğutma kulesinde çıkan ateş, itfaiye aracı ekiplerince söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, fabrikanın soğutma kulesinde değişiklikler yapıldığı tam cuşiş çıktı.

İhbar konusunda bölgeye polis güçleri ve itfaiye ekipleri gönderme edildi.

Kulede kâin işçiler tahliye edilirken, fabrikanın ve Büyükşehir Belediyesinin itfaiye aracı ekipleri eliyle cuşiş söndürüldü.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, gazetecilere, yangının asıl çalışması sırasında çıktığını düşündüklerini söyledi.

Yangında değme yaralanma yahut birey kaybının yaşanmadığını belirten Akay, şunları kaydetti:

“Bu ağız ağıza işletmenin dışında su soğutma kulesinden olan tıpkısı şey. Burası zaten haddinden fazla bozuk tıpkısı bina. Ahşaptan ve plastikten oluşan tıpkı yapı. Sanıyoruz, gerçeklik çalışması yapılırken herhalde ayrımsız kıvılcımın sıçraması sonucu meydana geldi bu ateş. Ahşap ve plastik çatı olduğu üzere alevler çokça acul büyüdü. Öncelikle bizim itfaiyemizin müdahalesiyle orada çalışan personelimiz kurtarıldı. Peşi Sıra da ateş söndürüldü. Şu anda soğutma çalışması yapılıyor. Çokça şükür işletmemizde, fabrikamızın genelinde temas engel bahis konusu değil.”

“Kampanyamızı etkilemeyecek”

Akay, üretimle ilişik rastgele sorun yaşanmayacağını aktararak, “Burada akarsu soğutma kulesine ihtiyaç var elbette amma Kayseri Şeker bunu yeryüzü gelişmemiş zamanda yapacak güce eş. Kampanyamızı etkileyecek benzeri buut söz konusu değil. Ben teknik arkadaşlarla bile görüştüm, rastgele maslahat peki mu diye niteleyerek, yer güdük zamanda buraların yeni baştan yapılacağı inancındayız, kanaatindeyiz. Gereken tedbiri alacağız. Üretimimizle ait bire bir maslahat yaşanmayacak Allah’ın izniyle.” dedi.



Share: