Marmara’nın batısı üzere ‘kuvvetli yağış’ uyarısı

Hava Bilgisi Umumi Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi’nin batısı için sağlam yağmur uyarısı yaptı. MGM İstanbul Havza Hesap ve Erken Ikaz Merkezi’nce yapılan açıklamada, öğleden sonradan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel adına akva boğanak ve asuman patırtılı sağanak beklendiği bildirildi.

“DİKKATLİ VE TEBDİRLİ OLUNMASI İSTENDİ”

Açıklamada şakkadak yeğin, taşkın, yıldırım, domestik dolu yağışı, yağış simultane kuvvetli rüzgar ve hortum oluş riski kabilinden olumsuzluklara cebin titiz ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

5 GÜNLÜK ÇEKICILIK BUUT RAPORU DAHI YAYINLANDI

Meteoroloji’nin 5 günce hava durumu hesap pusulası haritasına bakarak yurdun batısı yarından itibaren yağışlı albeni sisteminin etkisi altına girecek. İstanbul’da erte başlayacak sağanak yağmur cumartesi gününe büyüklüğünde etkisini sürdürecek.

ŞEN: SICAKLIKTA DEĞİŞİKLİK YOK

Hava Bilgisi uzmanı Prof. Dr. Orhan Abat üstelik sosyal medya hesabından yağışla ilişkin paylaşımda bulundu. Bayındır, “Bugün nısfınnehar saatlerinden itibaren Marmara’da yağmur var. artık cenup ve batısında görülecek. İstanbul’da belli belirsiz adına görülebilir. Marmara’da canlı yağmur çarşamba ve perşembe günü… Sıcaklıkta değişiklik bulunmayan” ifadelerini kullandı.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

Bazı illerde muhtemel albeni durumuyla günün arz faziletli sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açıkça, öğleden bilahare parçalı bulutlu 36

İstanbul: Modüler giderek yer meydan haddinden fazla bulutlu, öğle saatlerinde yerli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İzmir: Bir Iki bulutlanmış ve engelsiz, öğleden sonradan parçalı bulutlanmış 32

Adana: Modüler düz kayran çok bulutlu, kuzey ve gün doğusu ilçeleri yerli bora ve asuman gürültülü boğanak yağışlı 34

Antalya: Bir Iki bulutlanmış ve çıplak 31

Samsun: Bir Iki bulutlu ve kemiksiz, öğleden sonraları modüler bulutlu 30

Trabzon: Modüler bulutlu 29

Erzurum: Modüler bulutlu 28

Diyarbakır: Beş Altı bulutlu ve kilitsiz küreksiz 39



Share: