Mersin’deki Dana Adası’nda plonjon turizmi yaygınlaşıyor

Mersin’birlikte bölge turuna çıkanların mavi denizi ve yeşil doğasıyla tercih ettiği Dana Adası, akarsu altı zenginlikleriyle üstelik plonjon tutkunlarını ağırlıyor.

Silifke ilçesi açıklarındaki Dana Adası, havza turlarıyla Şarki Akdeniz’i gezen domestik ve yabancı turistlerin evvel duraklarından biri oluyor.

Maviyle yeşilin birleştiği doğasının yanı sıra akarsu altı zenginlikleriyle bile öne çıkan cezire, dalgıçlara ve günübirlik plonjon eğitimi alanlara familya sahipliği yapıyor.

Hazırlıkların ardından suya biçim katılımcılar, Akdeniz’in altındaki yaşamı gözlemleme şansı buluyor, doğal resifleri ve bahir canlılarını inceliyor.

“Seçkin zaman farklı canlılara rastlama şansımız oluyor”

Plonjon eğitmeni Boğaç Dağhan Günöz, AA muhabirine, Dana Adası’nın bölgenin sunma flaş dalış noktalarından biri haline geldiğini belirtti.

Ada ve çevresinin dalışa makul olduğunu belirten Günöz, “Adada, rastgele çekicilik koşulunda haddinden fazla rahat dalış yapabileceğimiz, teknenizi akıllıca şekilde demirleyebileceğimiz alanlar kâin. İleri seviyedeki dalgıçlar ile dalışta uzman olmak isteyenler amacıyla 40 metreye kadar yoğun plonjon denemelerinin çok abat yapılabileceği ayrımsız düzlük. Burası, canlılığın bereketli olduğu bölgelere dahi cemaat.” dedi.

Günöz, bölgedeki seçkin dalışta farklı şeyler keşfettiklerini vurgulayarak, “Ihtimal burada 1000 kez dalış yapmışımdır amma 1001. dalışımda de farklı şeyler görüyorum zira burası akışmaz bir saha değil, sonsuz aktif ayrımsız ortam var. Gelişigüzel ant ayrımlı canlılara rastlama şansımız oluyor.” ifadesini kullandı.

Dalışlara domestik ve yabancı turistlerin ilgisinin arttığını dile getiren plonjon eğitmeni Günöz, şunları kaydetti:

“Burada genellikle Adana, Çorum ve Niğde’den mevrut misafirlerimiz oluyor. Eğitim Bilimi için Ankara ve İstanbul’dan dalgıçlar da geliyor. Değme hafta düzenlediğimiz dalışlarda 20’ye mail Rus misafirimiz oluyor. Bunların birçoğu sınama dalışından sonra eğitim alarak dalgıçlarımıza katılıyor.”

“İsmini bilmediğim bir nice balık türünü gördüm”

Rusya’dan tatil üzere kente gelen Sonya Sergeyeva, suyun altındaki zenginliği beğendiğini belirterek, “Bu bölge çok pir, emniyetsiz tıpkısı doğası var. Su altını de beğendim. İsmini bilmediğim bir nice balık türünü gördüm. Kâffesi haddinden fazla iyice ve farklılardı.” değerlendirmesinde bulundu.

Aynı ülkeden gelen Kiryal Miroşnikov de mufassal yıllardır dalışla ilgilendiğini rapor ederek, ” Türkiye’yi ve Mersin’i çok sevdim. Buranın denizi çokça bozulmamış, suyun şeş haddinden fazla değişik ve iyicene. Bölgedeki balıklar ve akarsu altı canlıları haddinden fazla bent kurumlu.” dedi.

İstanbul’dan gelen tatilcilerden Gamze Nasip Altındağ ise ilk defa katıldığı dalış etkinliğinde rengarenk balıklarla karşılaştığını kaydetti.



Share: