MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın oyuncularına güveni yekpare Açıklaması

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Âdem, oyuncularına güvendiğini belirterek, “Sunu kısa sürede toparlanıp, olmamız müstelzim yerde olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Faruk Eş, matbuat mensuplarına yaptığı açıklamada, geçmiş haftaların umum takımlar amacıyla mukavemetli geçtiğini söyledi.

Yeni transferlerden yağlık aynı uyarlama süreci yaşandığına belen eden Kayırıcı, “Bu özelikle bizim gibi Süper Lig’e kullanılmamış hamiş takımlar amacıyla meri. 16 kullanılmamış aktör olduk. 4-5 maçın edisyon geçeceğini, tıpkı adaptasyon süreci olacağını doğrusu biliyorduk.” ifadelerini kullandı.

Âdem, oynadıkları iki maçta birer muadele ve hezimet aldıklarını hatırlatarak, “İlk maçımızda Konyaspor’a karşı gani tıpkısı oyun sergiledik. Çokça gol pozisyona girdik ama ‘futbolda olmayınca olmuyor’ dediğiniz şeyi o dönem gördük. İlk 15 dakikada 3 net gol hatır vardı.” diye niteleyerek konuştu.

“Gaziantep FK maçı öncesi bahtsızlık yaşadık”

Süper Lig’in ikinci haftasında Gaziantep FK ile Hatay’bile karşılaştıklarını anımsatan Faruk Koca, karşılaşma öncesi bazen sarı-lacivertli oyuncuların rahatsızlandığını söyledi.

Karşılaşma öncesi yaşanan talihsizlikleri anlatan Eş, şunları kaydetti:

“Deplasmanda ızdırap oynadık amma onun ara sıra nedenleri vardı. İstediğimiz oyunu oynayamadık ama ego takımıma güveniyorum. Oyuncularımızın karakterine güveniyorum. Genişlik gücük sürede toparlanıp, olmamız gereken yerde olacağımızı düşünüyorum. Biz iki karşılaşma oynadık ve 1 puanımız var. Yer çığlık ihtimalle 4 fakül bekliyorduk. Bunu telafi edecek potansiyelimizin olduğuna inanıyorum. İşin filhakika yenildikten sonraları talihsizliklerin arkasına sığınıp kulp bulmak istemedik. Bugün burada sizin vesilenizle duyurmak isterim; Hatay’a giderken Ghayas Zahid rahatsızlandı, sabaha büyüklüğünde otama gördü. Hatay’a bitmeme fail futbolcularımızdan de 5’i tün rahatsızlandı. Sebebini bilmiyoruz amma bati rahatsızlıkları oldu ve serum taktılar, otama gördüler. Yedikleri bire bir şeyden mi onu parçalanmamış belirleme edemedik. Futbolcular bu halde da ihanet etmek istediklerini söylediler. Maalesef böyle tıpkı bahtsızlık oldu. O çevrim oyuncularımız çok sakil tıpkı karakter gösterdiler. Birçok futbolcumuz o aktarılma Gaziantep FK maçında sahada ağladı, haddinden fazla üzüldü.”

Gündemde nakil yok

Oyuncularının kalitesine güvendiğinin altını çizen Kayırıcı, gündemlerinde transferin olmadığını, gerekseme duydukları bölgelere gerekli takviyeleri yaptıklarını dile getirdi.

Âdem, çıktı harmoni sürecini atlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu hafta bay geçtik, cumartesi günü Fatih Karagümrük ile deplasmanda karşılaşacağız. Beşiktaş ve Alanyaspor maçlarında takımın yekpare anlamıyla toparlanmış olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Eryaman Stadı’nda Beşiktaş ile oynayacakları maç öncesi taraftarlara üstelik uyarıda mevcut Âdem, “Camiamız, Beşiktaş maçını dört gözle bekliyor. Tören Düzeni, VIP karışma stada gelecek bilcümle taraftarlarımızdan Passolig kartlarını almalarını hele dilek ediyorum. Kapılarda, girişlerde haddinden fazla güç dava yaşanıyor. Passolig kartlarıyla gelmelerini hele irade ediyorum.” şeklinde konuştu.



Share: