Muş’tan yer sarsıntısı bölgesine yardımlar sürüyor

Muş’ta, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illere yardımlar devam ediyor.

Depremlerin peşi sıra afetzedeler için imkanlarını seferber fail Muş Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, velilerin birlikte desteğiyle topladıkları oyuncak, giyim, çocuk bezi ve hıfzıssıhha ürünlerini paketledi.

Yardımlar, AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine gönderildi.

Okul Müdürü Remzi Sayılgan, gazetecilere, yer sarsıntısı felaketinin ardından başlatılan yardım kampanyalarına yüklenmek üzere okulda say başlattıklarını söyledi.

Depremin önce gününden bu yana herkesin afetzedelerin birlikte olmaya çalıştığını belirten Sayılgan, şunları kaydetti:

“Mektepli ve öğretmenlerimizle depremzede kardeşlerimizin yanındayız. ‘Asrın felaketi’ kendisine nitelenen depremler hepimizi derinden etkiledi. Deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardımcı olmak, ihtiyaçlarını ayrımsız nebze bile olsa karşılamak istiyoruz. Islak mendil, çağa bezi kabil gerekseme mahsus malzemeyi realizasyon etmeye çalıştık. Arkalama kolileri ile Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğümüz bünyesinde hıfzıssıhha paketleri hazırladık. Bunları zelzele bölgesine gönderdik.”

Öğrencilerden Grek Sema Yentürk da depremden etkilenen insanlar için haddinden fazla üzüldüklerini vurguladı.

Yaraları sarabilmek için çaba gösterdiklerini ifade fail Yentürk, “Hıfzıssıhha, çul, besin ve oyuncak kolilerini hareket bölgesine gönderdik. Depremzede kardeşlerimizle dayanışma süresince olduğumuzu açıklamak istiyoruz.” dedi.

Share: