Nevşehir’de ürettikleri vegan ve glutensiz jelibonları 35 ülkeye ihraç ediyorlar

Doğanlar Azık, Nevşehir’de ürettiği yemişli, vegan ve glutensiz jelibonları 35 ülkeye ihraç ediyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) toptan iletişim ortağı olduğu, İslam Ticareti Ihya Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Ölçü Bilimi Enstitüsü (SMIIC) aksiyon birliğinde düzenlenen 8. Acun Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı zaman sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl “Sürdürülebilir Tecim İçin: Küresel Helal Endüstrisinin Gelişimini Eksiksiz Yönleri ile Keşfedin” mottosuyla İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Rum’birlikte meydan kayran KOBİ’ler birlikte katıldı.

Katılımcı firmalar beyninde düzlük alan Doğanlar Besin, Nevşehir’de üreterek İsrail’den ABD’ye kadar 35 ülkeye ihracatını gerçekleştirdiği vegan, glutensiz ve meyveli jelibonları görücüye çıkardı.

Doğanlar Besin Genel Müdürü Sakil Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1986 yılında temelleri atılmış şirketin; Anadolu’dan aldığı ilhamla herhangi bir güzeşte bölüm büyüdüğünü, yatırımlarını ve istihdamını açıklık vermeden sürdürdüğünü ifade etti.

Doğan, tanıtım çalışmaları kapsamında serencam adına katıldıkları Helal Expo Fuarı’nda yabancıların kırıcı ilgisiyle karşılaştıklarını bildirdi.

“Tamamen nebati üretim yapıyoruz”

Aheste Doğan, kuru ballıdarı üretimiyle başladıkları ticari faaliyetleri tedricen farklı alanlara yaydıklarını, lokumdan pekmeze, zayıf yemişten kahveye büyüklüğünde ayrımlı kalemlerde üretimleri bulunduğunu anlattı.

Üretimlerini helal azık standartlarıyla gerçekleştirdiklerini aktaran Doğan, hele jelibon tüketimi ile ait keder duyanlar üzere yemişli, vegan ve glutensiz jelibon üretimine başladıklarını bildirdi.

Halihazırda yüzlerce titrem besin üretimi yaptıklarını tamlayan Doğan, “Helal işaret dediğimiz jelatinsiz aynı yayın. Bugün jelatin sığır jelatini bile olsa detayını bilemiyoruz. Istihsal süreci izleme edilemediği amacıyla biz birlikte ağız ağıza bitkisel incelmemiş maddeler kullanarak istihsal yapıyoruz. Şu anda 35 ülkeye ihraç ediyoruz. Yediğimiz mahsulat bizim dünyaya göz açımızı de değiştiriyor. Bu nedenle helal ölçün taşımasına özen ediyoruz.” diyerek konuştu.

“İhracat yaptığımız mevki sayısını eskimemiş yatırımlarla 100’e çıkarmayı hedefliyoruz”

Doğanlar Azık Genel Müdürü Doğan, Dindar olsun ya birlikte olmasın tüketicilerin vegan ürünlere rağbetinin arttığına belen ederek, “Her kıtada müşterimiz var. Biz KOBİ’yiz. Şu anda ihracatımız 3-4 milyon dolar aralığında.” dedi.

Şu anda helal mahsulat ile alakalı eskimemiş yatırımları bulunduğunu, istihdamlarının 70’ten 150’ye çıkacağını nâkil Doğan, bu yatırımlarla üretimlerini yeryüzü bir iki 10 mezuniyet artırmayı, ihracat yaptıkları ülke sayısında dahi 100’ü aşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Share: