Nokta Oltan Koca’nın martir olmasına ilişik gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri sürüyor

İstanbul Şişli’de dideban Oltan Eş’nın, bire bir olayda mukavemet gösteren kişilere müdahale sırasında fenalaştığı ve kaldırıldığı hastanede martir olduğu olaya ait gözaltına alınan 8 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İstanbul Itimat Müdürlüğü ekipleri, Kuştepe Mahallesi’nde çevreye maraz verdiği ihbarı kâin bire bir düğünün sonlandırılması için görüngü yerine giden polis güçleri ve bekçilere direnç gösteren şüphelilerin yakalanması üzere faaliyet yaptı.

Bekçi Oltan Insan’nın şehit olmasıyla sonuçlanan olaya ilişik 8 birey gözaltına alındı.

Emniyetteki ifade işlemleri süren zanlıların erte adliyeye gönderme edilecekleri öğrenildi.

Olay

Kuştepe Mahallesi Yavrukuş Sokak’taki tıpkı düğünün geç saatlere kadar sürdüğü ve çevreye maraz verdiği ihbarı konusunda görüngü namına giden polis ve bekçiler, düğündekilerin mukavemetiyle karşılaşmış, yaşanan arbede sırasında fenalaşan nokta Oltan Herif hastaneye kaldırılmıştı.

İstanbul Itimat Müdürü Galebe Denizköpüğü, henüz sonradan bekçi Eş’nın müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştüğünü açıklamıştı.

Şehit yasakçı Oltan Kayırıcı’nın cenazesi, geçkin İl Güven Müdürlüğü bahçesinde planlı törenin peşi sıra defnedilmek üzere memleketi Gümüşhane’ye götürülmüştü.

Share: