Öğrenciler kişi ekmeklerini pişirecek

Öğrenciler kişi ekmeklerini pişirecek

MUŞ – Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla 81 ilde başlatılan patika liselerine savsaklamak fabrikası kurulumu projesi Muş’ta de hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı aracılığıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde Muş Nusret Azman Mesleksel ve Maharet Rum Lisesinde kurulan savmak fabrikasında öğrenciler kişi ekmeklerini kendileri pişirecek. İlk ekmeklerin pişirildiği savmak fabrikasında Öğrenciler teorik derslerin yanında pratik yapma şansıda yakalıyor. Eşya-içecek bölümü öğretmenleri ve mahirane öğreticiler gözetiminde öğrencilerin çalıştığı paketlemek fabrikasında üretilen ekmekler site genelinde taşımalı terbiye eden ve pansiyonlarda kalan öğrenciler için kullanılacak. Araç-İçecek Bölümü Düzlük Şefi Gurbetlik Bakır, kurulan ekmek fabrikasında öğrencilerin öz gözetimlerinde çalıştıklarını belirterek, “Fırınımız faaliyete başladı. Maharetli belletmen, kayran şefi ve atölye şefi ile bu arada şimdilik öz pansiyonumuzda kalan öğrenciler üzere savmak üretiyoruz. Faaliyetlerimizi artırarak mülk genelinde taşımalı terbiye ve pansiyonlu okullarda mütezayit öğrencilerimiz için ekmek, çörek, poğaça ve simit çıkaracağız. Ürünlerimizi halk değmeden sağlıklı bire bir ortamda üretiyoruz” dedi.

“Öğrencilerimiz rahatlıkla gelişim bulabilirler”

Mezun olan öğrencilerin ancak içi ve mikro dışında rahatlıkla hareket bulabileceklerine değinen atölye şefi Teamül Akkuş ise, “Burada kurmuş olduğumuz unlu mamuller aldatmak fabrikasında gönüllü öğrencilerimiz çalışıyor. Teorik derslerin beraberinde burada kılgılı yerine öğrenerek kılgı yapıyorlar. Öğrencilerimiz buradan mezun olduktan sonraları işletmelerde rahatlıkla çalışabiliyorlar. Daraç içi ve sıkı dışında ferah ferah çalışabilen öğrencilerimiz isterlerse kendiişlerini birlikte kurabilirler” ifadelerini kullandı.

Kayıt-İçecek Bölümü 11’inci derslik öğrencisi Hivdanur Varaka, hocalarının kendilerini burada hayata hazırladıklarını tabir ederek, “Okulumuzun açtığı unlu mamuller fırınında yetişek görüyoruz. Hocalarımız bizi hayata hazırlıyor. Mezun olduktan sonradan gelişim bulma imkanımız var” şeklinde konuştu.

“Bizde daha çok savuşturmak üretebiliyoruz”

Yiyecek-İçecek Bölümü 11’inci dershane öğrencisi Berivan Öğüt ise şunları söyledi:

“Burada zat ekmeğimizi kendimiz üretiyoruz. İlk yerine benzeri mahiye süreç geçirdik. Bu süreçte hocalarımız bize işi öğretti. Şu zaman kendimiz öğrendik. Tığ da artık aldatmak üretebiliyoruz. Ego pansiyonda kalıyorum. Burada ürettiğim ekmeği pansiyonda yiyorum. Tığ burada bilcümle yemekleri öğreniyoruz. Çörek yapmayı, sevimsiz-sıcak yemekleri ve asıl yemekleri öğrendik. Fırınlarda karı yutmak istiyoruz. Fırınlarda kadınlar bile çalışsın.”

Share: