Ölümden dönen tendürüst kız 8 kamer sonraları konuşmaya başladı

Manisa’de araba çarpması sonucu dokunaklı yaralanan, 2 düşünce ameliyatıyla hayata tutunan tüvana kız, dem borusundan geçirdiği operasyonla kazadan 8 kamer bilahare şen koku aldı.

Soma ilçesinde kıpırdak 16 yaşındaki Kübra Rey’a 30 Çatlak 2021’dahi okula müracaat etmek amacıyla yolun karşısına geçtiği sırada araba çarptı.

Olay yerinde kalbi duran Fikir, afiyet ekiplerinin müdahalesiyle hayata döndürüldü, ilçedeki hususi tıpkı hastaneye kaldırıldı.

Manisa Ululuk Bayar Üniversitesi Hafsa Melik Hastanesine atıf edilen Fikir, kafatasındaki kırıklar dolayısıyla geçirdiği 2 us ameliyatının arkası sıra 3 ay boyunca korkulu hizmet servisinde entübe kendisine otama edildi.

Yoğun hizmet sürecinde kan borusuna imik seviyesinin altından mapushane açılan (trakeostomi) zihayat kız, bellek ve asap cerrahisi servisinde devam fail tedavisi sürecinde üstelik konuşamadı.

Manisa’daki tedavisinin ardından nefes darlığı şikayetiyle İzmir’deki Afiyet Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Ciğer Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Bilimi ve Araştırı Hastanesine sevk edilen güre kız, Döş Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kenan Can Ahu ve ekibince cerrahi müdahale edildi.

Yaklaşık 3 saatlik operasyonla dem borusundaki daralmanın giderildiği Kübra Rey, 8 ay bilahare rahat dem alıp konuşmaya başladı.

“Kübra ayrımsız mucize”

Operasyon sonrası takip edilen ve bir yandan dahi fizik tedavisi süren Kübra Oy, hastanede AA muhabirine, gidiş geliş kazasının ardından çok zor eyyam yaşadığını söyledi.

Kaza sonrası tek özdek hatırlamadığını, bati bakımda gözlerini açtığını ancak bu süreçte soluk kabul etme ve beslenmede pürüz çektiğini anlatan Görüş, konuşamamanın da kendisine zehir verdiğini dile getirdi.

Acılarının gelişigüzel geçen gün azaldığını, hayat dört elle tutunduğunu tamlayan Görüş, “8 ay sonra yürüyebiliyorum, konuşabiliyorum. Anca haddinden fazla özledim kim. Daha önce mühendis oluşmak istiyordum deminden ise fizik otama doktoru atılmak istiyorum.” dedi.

Anne Fethiye Düşünce ise yoğun hizmet sürecinde doktorların nevmit konuştuğunu ancak kızına olan inancını on paralık yitirmediğini söyledi.

Gelişigüzel zaman evladını kaybetme korkusuyla yaşamanın çokça zor olduğunu anlatan Rey, “Konuşmaya başladığında bize önce ‘anneciğim’ ve ‘babacığım’ dedi. O büyüklüğünde mutlu olduk ki 8 ayın yorgunluğu orada bitti. Yaşaması için ‘yüzde, binde 1 umut’ dediler. Allah’tan hiç ümidimizi kesmedik. Herhangi Bir ant ‘benim çocuğum yaşayacak’ dedim. Onunla gezmeyi haddinden fazla özledim.” diye niteleyerek konuştu.

Prof. Dr. Kenan Duygusal Ahu ise Fikir’un koku borusunda tıkanan bölgeyi ameliyatla çıkartarak artan kısmını birleştirdiklerini rapor ederek, şunları söyledi:

“Nefesi bozuk haline geldi. Içki borusundaki delik kapatıldığı için imdi konuşabilecek pozisyona geldi. Aşındırmak yemeyle ilgili sıkıntılar vardı. Bunlar de neredeyse tamamen kaldırılmış pozisyonda. Ameliyattan çıkıp kendine geldiğinde ilk sözü ‘haddinden fazla teşekkürler’ oldu çünkü bayındır konuşabiliyordu, kan alabiliyordu ve boynunda ayrımsız delik yoktu. Kübra tıpkısı olağanüstü, ciddi bellek ameliyatları geçirdi, arkasından haddinden fazla ağır aynı sakil hizmet süreci yaşadı. İşte 8 kamer sonra daha çok bayındır bire bir şekilde içki alabilecek duruma geldi.”



Share: