Ordu’da çarkıt eşini yanıcı maddeyle yaralayan sanığın “öldürmeye teşebbüsten” cezalandırılması istendi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde çarkıt eşini yüzüne yanıcı yön atarak yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, maznun Erkan E. (38) Patırtılı ve Fon Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı, mağdur Elvan S. katılmadı. Erkan E’ye yardım ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan babası T.E. ile tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, Ocak ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığının avukatı birlikte yer aldı.

Sanık Erkan E, kasten aynı madde yapmadığını argüman ederek, beraatini istedi.

Tutuksuz sanık T.E. ise eski beyanlarını gine ettiğini, torunlarına arkalama etmeye devam ettiğini söyledi.

Avukat beyanlarının peşi sıra esasa ilişkin mütalaasını açıklanan savcı, Erkan E’nin taammüden canavarca hisle boşandığı eşine cebin öldürmeye adım suçundan cezalandırılmasını, T.E’nin ise beraatini irade etti.

Erkan E, mütalaayı kabul etmediğini kaydederek, “Planlamadım. Böyle bir molekül düşünmedim. Taammüden canavarca hisle benzeri özdek yapmadım.” şeklinde savunma yaptı.

Sanık avukatları bile mütalaaya katılmadıklarını, defans için süre temenni ettiklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına değişmeyen vererek duruşmayı 15 Aralık’a erteledi.

Fenomen

Fatsa ilçesinde 12 Ocak’ta 2 çocuğunun annesi Elvan S’nin yaşadığı apartmana giden Erkan E, tartışma sonrasında çarkıt eşinin yüzüne yanıcı husus atmış, yüzü ve vücudunun türlü yerlerinden yaralanan Elvan S, hastanede tedavi altına alınmıştı. Fenomen yerinden kaçtıktan sonra polis ekiplerince yakalanan Erkan E, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Share: