Organ bağışına ilgi koymak için 7 bin kilometre ayaklık çevirecek

Bellek tümörü zımnında oğlunu kaybeden Eksiksizlik Yücel, ilik ve organ bağışına dikkat iletilmek üzere, 60 zaman sürecek ve 41 şehri kapsayacak velespit turuna Adana’dan artık. Organ bağışına dikkat fethetmek için 7 bin kilometre pedal çevirmeyi amaçlayan duygun cet, Diyarbakır’a akıllıcasına giderken, “Diyarbakır’ın benim amacıyla balaban tıpkısı yeri var, zira oğlumun kalbi orada atıyor” dedi.

Adana’de eğleşme eden Eksiksizlik Yücel, 9 yıl önceki 6 yaşındaki oğlu Yengi Yücel’i kanı tümörü nedeniyle kaybetti. Duygun baba, oğlunun organlarını 5 hastaya bağışlayarak onları hayat tutunmalarını sağladı. Antrparantez, oğlunun ölümünden sonradan, ilik ve organ muntazır hastalara yardım etmek üzere ayrımsız sivil cemiyet kuruluşu kurdu. Bu topluluk çatısı altında yaptığı çalışmalarla yüzlerce çocuğa umut olan Yücel, ilik ve örgen bağışına ilgi sarmak üzere Adana’dan 60 dönüş sürecek ve 41 şehri kapsayacak çiftteker turuna artık.

Gittiği seçme şehirde sivil cemiyet kuruluşlarıyla görüşüp fikir alışverişinde kâin Yücel, hastanelerde ilik bekleyen çocukları musahabe ederek, türlü oyuncaklar dağıtıyor. Benzeri hafta geçmiş çıktığı yolcuğa Siverek’te güdük benzeri mola veren Yücel, burada birlikte sivil sosyete kuruluşlarını ziyaret etti. Aza bağışı ile ilişkin farkındalık oluşturmak üzere teşrikimesai çalışmaları amacıyla görüşmeler özne Yücel, Siverek’teki görüşme ve çalışmalarını tamamlayarak Diyarbakır’a akıllıcasına ayakçak çevirdi.

‘Her Ayaklık Benzeri Umut’ turu ile 60 çağ ayakçak çevirecek

Eksiksizlik Yücel, ‘Her Kaide Benzeri Umut’ adını verdiği bisiklet turunda, hamur hücre ve örgen bağışı hakkında içtimai duyarlılık tasarlamak uğrunda olduğunu söyledi. Yücel, “Adana’dan başladığım ve tahminî 60 bölüm sürecek rotamın Siverek durağındayım. Amacım, hastanelerde ilik nakli muntazır kan kanseri hastası insanların hayatını yetişmek. Ben birlikte 9 sene evvel beynindeki ur zımnında 6 yaşındaki oğlumu kaybettim. Ego bile oğlumun organlarını bağışladım, organları 5 çocuğa hanay oldu” şeklinde konuştu.

“Çektiğim zürriyet acısını apayrı füru amacıyla umuda çevirdim”

Oğlunun ölümünden sonraları dayanılmaz acılar ve bunalımlar geçirdiğini tamlayan Yücel, elan sonradan çektiği yavru acısını umuda dönüştürmeye karar verdiğini ve böylelikle aza ve ilik nakli bekleyen torunlar amacıyla çalışmaya başladığını söyledi. Duyar baba Yücel, konuşmasının devamında, “Oğlumun vefatından sonra, evladını kaybeden her temel ve baba gibi, uzun süre tıpkısı kriz süreci yaşadım. Elan bilahare yaşadığım zürriyet acısını başka füru amacıyla umuda dönüştürmeye değişmeyen verdim ve mütenevvi tarihlerde bisikletimle düş yolculuklarına çıktım. Site kent geziyorum, insanlara gerçeklik göze ve uzuv bağışının önemini anlatıyorum, gittiğim şehirlerde dem bağışı kampanyaları düzenliyoruz, hastaneleri musahabe ediyor, çocuklara muhtelif hediyeler dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Oğlumun kalbinin attığı yere gidiyorum”

Siverek ziyaretinden sonra Diyarbakır’a akıllıcasına kaide çevirmeye başladığını ve Diyarbakır’ın kişi gözetiminde balaban benzeri öneminin bulunduğunu söyleyen Kemal Yücel, “Çünkü oğlumun kalbi Diyarbakır’bile ayrımsız çocukta çarpıyor. Diyarbakır’ın bende haddinden fazla şanlı bire bir yeri var, zira 9 yıl önceki kaybettiğim oğlumun bağışlanan organlarından kalbi Diyarbakır’da hararetli tıpkısı çocuğa nakledildi. Bu sebeple oğlumun kalbi Diyarbakır’de, oğlumun kalbinin attığı yere gidiyorum. Köle biraz gücenmişlik olsa de nazik aynı alay ve mutlulukla gidiyorum. Ayrımsız taraftan bu çalışmalarla hayatını kurtaracağım çocuklar üzere mutlu oluyorum, tıpkı taraftan dahi oğlumun kalbinin verildiği Diyarbakır’a gitmenin sevincini yaşıyorum. Diyarbakır’dan sonradan bile bilcümle Türkiye’yi kapsayacak turuma bitmeme edeceğim” şeklinde konuştu.

Merkezi Şanlıurfa’üstelik bulunan Tıpkısı Damla Içki Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, “Eksiksizlik Yücel Bey 7 yıldır etken olarak sahada bizimle birlikte toplumsal zihin saklamak amacıyla icraat yürütüyor. Asıl göze soluk ve organ bağışı ile ilişkin güzelce tıpkısı mücadelesi bulunuyor. Bu posta aldığı benzeri karar ile 7 bin kilometre iklim yer gezip gerçek hücre, örgen bağışı ve soluk bağışının önemini sivil toplum kuruluşlarıyla sosyal farkındalık sağlamak için ayaklık çeviriyor. Bu mücahede çerçevesinde Kemal Bey’i 2 gündür Şanlıurfa ve Siverek’te ağırlıyoruz ve burada talasemi hastalarımızı musahabe ettik. Ayrıntılar tebessüm etsin diye niteleyerek isteklerini yerine getirdik, oyuncaklar dağıttık. Demincek de Diyarbakır’a akıllıca ayakçak çevirecek. Diyarbakır’bile ölen oğlunun minik kalbi yaşıyor, bunun üzere Diyarbakır, Eksiksizlik Komutan üzere çok cesim ayrımsız yere cemaat ve Diyarbakır’ın onun nezdinde ayrı bire bir yeri var bittabi kim. Organ bağışı muntazır binlerce hastalarımız var, Kemal As’in böyle duyarlı tıpkı himmet yürütmesi, minik bedenler üzere ayakçak çevirmesi ve bu duyarlılığı oluşturması haddinden fazla büyük” diye niteleyerek konuştu. – ŞANLIURFA

Share: