Osmaniyeli Sargaç Satıcısı: Yağışsızlık, Satışlarımızı Yüzdelik 75 Düşürdü

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Ülke çapında yaşanan yağışsızlık, Osmaniye’dahi kış lastiği satışını olumsuz etkiledi. Osmaniyeli korse bayisi Şanlı Demir, “Şita lastiği satışlarımızı, havanın kurak gitmesi, yaz havası kabil tıpkısı zaman yaşamamız tahammülfersa aynı şekilde etkiledi. Yani şita lastiği satışımız, rastgele yıla bakarak yüzdelik 75 filan henüz birkaç” dedi.

Türkiye genelinde olduğu kadar Osmaniye’da üstelik hava sıcakları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kuraklıktan nasibini düz Osmaniye’de bu günlerde devir sıcaklıkları 18, geceleyin sıcaklıkları ise 7 aşama civarında ölçülüyor.

Osmaniye’üstelik yıllardır korse satan Şanlı Çipo, bu sene kuraklık dolayısıyla kış lastiği satışı ve korse isticar işlerinin düştüğünü söyledi. Yağmur ve kar yağmamasının kendilerini de pahal etkilendiğini tamlayan Ulvi Demir, şöyle konuştu:

“KURAKLIK, SATIŞLARI YÜZDE 75 DÜŞÜRDÜ”

“35 yıllık esnaflık hayatım var, 20-25 yıldır da bu korse ve ispit işleri ile uğraşıyorum. Şita lastiği satışlarımızı, havanın yağışsız gitmesi, yaz havası gibi benzeri mevsim yaşamamız, katlanılamaz tıpkısı şekilde etkiledi. Yani şita lastiği satışımız, seçkin yıla bakarak yüzde 75 falanca elan beş altı. Yüzdelik 25 satıyoruz, o şekilde. Yağmurun yağmaması, kar olmaması balaban etkiledi. Bizim hizmetlerimizden birisi üstelik kış lastiğini, ayrımsız haftalık, 10 günlük, ‘Ben, oğlumun yanına gideceğim’, ‘Ben, aha bire bir imtihana gideceğim, Ankara’ya yahut Kayseri’ye’ üzere talepler amacıyla kiralık şita lastiklerimiz dahi var bizim benzeri zamanda. O da olmuyor şu anda, etkilendi.”

Share: