Ruhsal sorunlarını aldığı çalgı aleti eğitimi ile atlattı

Psikolojik sorunlarını aldığı enstrüman eğitimi ile atlattı

Öğrenci Selma Candemir:

“Tıpkı ay içerisinde kul vahim değişimler oldu”

“Öğrenmenin yaşı yok özellikle da bu büyüklüğünde iyicene aynı imkan varken”

“Ahali Yetişek beribenzer değerli bire bir meslek”

ESKİŞEHİR – Eskişehir’da tüvana Selma Candemir yaşadığı ruh bilimsel sorunları Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi’nde aldığı saz eğitimi ile atlattığını belirtti.

Eskişehir’da tüvana 2 çocuk annesi Selma Candemir hususi hayatında yaşadığı zorluklar nedeniyle psikolojik rahatsızlıklar geçirdi. Tedavi amacıyla psikologlara giden Candemir, sakil ilaçlar almaya başladı. İlaçlardan ve tedavilerden berenarı yorulan Selma Candemir, soluğu Odunpazarı Ahali Eğitimi Merkezi’nde aldı. Burada yıllar evvel oğluna aldığı sazı çalmayı öğrenen Candemir, adeta baştan doğdu. Merkeze ilk geldiğinde nitelikli yetişek görmeyi beklemediğini belirten Selma Candemir’in bu algısı yavaş yavaş yıkıldı. Kendisine verilen bunaltıcı ilaçların hiçbirini kullanmadığı halde haddinden fazla gür hissettiğini kaydeden Candemir, bu durumunu sanata ve Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi’ndeki toplumsal ortama borçlu olduğunu aktardı.

“Hep arkadaşlarımı merkeze çağırma ediyorum”

Geçmişi ve çektiği sıkıntılar karşı konuşan Selma Candemir, “Teferruatlı beş on özel sektörde çalıştım. Şimdi çıktı nısıf zamanlı işlerde çalışıyorum ve günümün çoğunu kendim üzere değerlendiriyorum. İnanın başlarken bu kadar ciddiye alınacağımızı ve bu büyüklüğünde önemseneceğimizi düşünmemiştim. Hocamız burada bire bir konservatuar edasıyla bize herhangi bir şeyi sıfırdan, yavaş yavaş öğretiyor. Arkadaşlarımızla yaş ortalamamız yakın olduğu için uyumumuz haddinden fazla iyice. Hocamızla üstelik tıpkısı şekilde. Bu kurumun bu kadar duyulmamış olması, benim de bugüne kadar ayırt etmemiş olmam gerçekten şiddetli. Şu anda herkese anlatıyorum, bütün arkadaşlarımı nida ediyorum. İyi ki gelmişim, ongun ki buraya pusat yaptırmışım diyerek düşünüyorum. Türküleri çok severim, çocukluğumdan beri çok hevesim vardı. Benim haddinden fazla vaktim olmadı, imkanım olmadı ama çocuklarımı yönlendirmeye çalıştım. Söz Temsili elimdeki bağlamayı 15 sene önceki oğluma almıştım ancak kendisi 1-2 dersten bilahare vazgeçti. Bittabi ki benim amacıyla derinde yatan eksantrik sebeplerde var. Sonuç birkaç senedir ailemizde yaşadığımız bazı olaylardan çevre bir mızıka afiyet problemleri yaşamaya başlamıştım. Gittiğim doktorlar de pahal ilaçlar referans ettiler. Ego bu ilaçları kullanmayı reddettim ve kendimi ferah hissetmemi sağlayacak aynı şeylerle bakmak istedim. Alelade üstelik bir kamer içerisinde bende ciddi değişimler oldu” diyerek konuştu.

“Hiç çıkar yol kullanmamama karşın hayatım elan sakin ve daha tınlamalı”

Odunpazarı Ahali Eğitimi Merkezi’nde aldığı eğitim bilimi hakkında mütekellim Candemir, sanatın ve merkezdeki sosyal çevrenin kendisine gür geldiğini belirtti. İlaç kullanmadığı halde kendini çok ongun hissettiğini söyleyen Selma Candemir, “On Paralık deva kullanmamama rağmen hayatım daha asude ve henüz tınlamalı aynı kuzuluk geldi. Uykularım elan birinci sınıf olmaya başladı. Bana çok iyi geldiğini ve bu yolda devam etmeyi düşünüyorum. Hocamız ders verdiği sürece, bizde bile esenlik olduğu sürece gelmeye devam edeceğim. Kesinlikle kaynak ediyorum, öğrenmenin yaşı bulunmayan özellikle üstelik bu kadar güzel aynı imkan varken, bu büyüklüğünde altın hocalar varken. Hemen putrel kursu için demiyorum. Ahali Yetişek aşağı zer ayrımsız okul. Biz kıymetini bilip çalışma verirsek bize öğretemeyecekleri benzeri öz olmadığını düşünüyorum. Şu yaştan bilahare bir nice insandan tenkit aldık ama biz çok afiyetle ilerliyoruz, umarım hocamız dahi bizden memnundur. Biz çok afiyet alıyoruz, burada olmaktan haddinden fazla mutluyuz. Bana hem afiyet anlamında hem üstelik mutluluk anlamında çok öz kattı” dedi.

Share: