Scooter kullanan Dilara Gül’e çarparak ölümüne sebep olan güdücü boşaltma edildi

Şişli’de scooter kullanan Dilara Gül’e çarparak ölümüne hastalık olan güdücü, delillerin nazik ölçüde toplanması ve tutuklulukta sabık süre dikkate alınarak boşaltma edildi. Mahkeme ayrıca, kazaya ilişkin kusur durumunun tespiti amacıyla dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine hükmetti.

Şişli Halaskargazi Caddesi’nde seyir halindeki aracıyla, scooter kullanan 23 yaşındaki Dilara Gül’e çarparak hayatını kaybetmesine neden olan maznun Hakan Akçelik’in ‘taksirle öldürme’ suçundan 2 yıldan 6 yıla büyüklüğünde cezaevi cezası talebiyle yargılanmasına bitmeme edildi. İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tanıdık duruşmada, mevkuf maznun Hakan Akçelik ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya öldürülen Dilara Gül’ün annesi Neşe Gül ve babası Arif Gül dahi müşteki kendisine katıldı.

“Emrihak eden kardeşimin durumunda ben da olabilirdim”

Duruşmada savunma özne sanık Melik Akçelik, eski savunmalarını yine ederek, “Irtihal eden kardeşim için haddinden fazla üzgünüm. Kardeşimin yerinde ben bile olabilirdim, diğeri üstelik olabilirdi” dedi ve tahliyesini rica etti.

Sanık avukatı ise maktulün sürmemesi müstelzim tıpkısı yolda scooter kullandığını, sola dönmemesi gereken yerde sola döndüğünü ve müvekkilinin olayda bire bir kusuru olmadığını söyleyerek tahliyesini istedi.

Duruşmada sızlanan temel ve baba, sanığın cezalandırılmasını isterken müştekiler avukatı ise sanığın görüngü simultane al yanmadan geçebilmek amacıyla sarı ışıkta hızını elan dahi artırdığını belirterek sanığın cezalandırılmasını temenni etti.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Altını Savcısı, sanığın tutukluluk tedbirinden muhtemel menfaatin hukuken elde edildiği gerekçesiyle, sanığın tahliyesine değişmeyen verilmesini ve yarım yamalak hususların giderilmesini arzu etti.

Sanık boşaltma edildi

Duruşma, delillerin balaban ölçüde mecmu olması ve sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak maznun Hakan Akçelik’in tahliyesine değişmeyen verdi. Mahkeme antrparantez, kazaya ilişkin şaibe durumunun tespiti amacıyla dosyanın Adli Tıp Kurumu Gidiş Geliş İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi. – İSTANBUL



Share: